DF om Støjbergs 'dobbeltspil': Hvad vil du?

Inger Støjberg (V) har rodet nok rundt i sagen om asylpar, mener DF, som dog fortsat freder ministeren

- Det forekommer mig at være meget malplaceret at ministeren nu igen siger at det vigtigste for hende er at forbyde barnebrude, for hun gider jo netop ikke at forbyde dem, siger Martin Henriksen (DF) om Inger Støjberg (V). Foto: /ritzau/ Jens Dresling.
- Det forekommer mig at være meget malplaceret at ministeren nu igen siger at det vigtigste for hende er at forbyde barnebrude, for hun gider jo netop ikke at forbyde dem, siger Martin Henriksen (DF) om Inger Støjberg (V). Foto: /ritzau/ Jens Dresling.

Danskerne får én version af Inger Støjebergs syn på asylpar med mindreårige, mens politikerne får en anden.

Det mener Dansk Folkeparti, som kalder udlændingeministerens ageren i sagen for et 'dobbeltspil'. men som inden fredagens samråd alligevel freder ministeren.

- Udadtil siger hun, at hun er imod barnebrude. Men indadtil på Christiansborg siger hun klart, at hun ikke vil forbyde dem. Og det er nok det, der giver hende problemer, og gør, at svarene ikke altid er så præcise, siger Martin Henriksen, integrationsordfører for Dansk Folkeparti.

- Inger Støjberg har en hård retorik, men når man ser bag ordene, så er sagen jo den, at Inger Støjberg for længst har givet efter for venstrefløjen og konventionerne. Ministeren har reelt opgivet kampen mod barnebrude, og det ærgrer os gevaldigt i Dansk Folkeparti, siger Martin Henriksen

Inger Støjberg udsendte en ulovlig instruks om at adskille alle asylpar med mindreårige i februar 2016. Alligevel blev alle love overholdt ifølge ministeren, fordi Udlændingestyrelsen fik besked om ikke automatisk at skille parrene ad.

Dermed slingrer Støjberg i valsen ifølge DF, som kræver automatisk adskillelse på trods af dansk lov og konventioner.

- Hvis ministeren virkelig vil forbyde barnebrude, så kan hun fremsætte et lovforslag, og vi skal nok stemme for. Men det gør hun ikke, og dermed er Inger Støjbergs omsorg for konventionerne større end omsorgen for de piger, der bliver gift i en tidlig alder, fortæller Martin Henriksen.

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) hev tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt ind i sagen i et forsvar for at adskille parrene.

Støjberg skriver på Facebook fredag morgen, at hun ønsker, at 'flere socialdemokrater - og resten af venstrefløjen - lyttede til vores tidligere statsminister i denne sag'.

I et opslag på Facebook fredag morgen skriver Støjberg desuden et foto af Thorning, hvor Thorning står med budskabet 'An end to child marriage' - altså slut med at børn bliver gift.

Men hele oppositionen er også imod barnebrude, lyder det samstemmende. Derfor er Støjbergs stikpille på dagen, hvor hun skal grilles på et samråd om sagen, 'plat', 'pinlig' og 'desperat'.

Det fremgår tydeligt ud fra en række tweets fra Socialdemokratiet, Alternativet og SF fredag morgen.

Dansk Folkeparti er heller ikke begejstret for sammenligningen med Helle Thorning.

- Det er da fint, at ministeren siger, at hun er enig med Helle Thorning Schmidt i, at barnebrude skal forbydes,. Men ministeren accepterer faktisk barnebrude, så nu bør hun finde ud af, hvad hun vil. Vil hun forbyde barnebrude, eller vil hun ikke, spørger Martin Henriksen.

- Det forekommer mig at være meget malplaceret, at ministeren nu igen siger, at det vigtigste for hende er at forbyde barnebrude, for hun gider jo netop ikke at forbyde dem, lyder det.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.