DF om svensk aftale: Vanvittigt og udemokratisk

Aftalen, der skal sætte Sverigesdemokraterne uden for politisk indflydelse, bliver skudt sønder og sammen af Kristian Thulesen Dahl

Kristian Thulesen Dahl (Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto).
Kristian Thulesen Dahl (Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto).
Følg Politik

- Det er vanvittigt. Og det er udemokratisk. Det er meget bekymrende.

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl er rystet over den politiske aftale, der afværger et nyvalg i Sverige.

Eksperter: Sverigedemokraterna vinder på ny aftale

Aftalen går grundlæggende ud på, at det nu er blevet formaliseret, hvordan de øvrige partier kan holde Sverigesdemokraterne helt uden for politisk indflydelse. Til trods for at partiet ved valget i september blev landets tredjestørste.

- Jeg forstår ikke, at et land i Skandinavien kan opføre sig sådan. Det svarer til, at vi i Folketinget indgik en aftale om at holde Enhedslisten ude fra vigtige beslutninger. Det kan man naturligvis ikke i et demokrati. Her må man respektere alle, der bliver valgt til parlamentet, siger Kristian Thulesen Dahl til Ekstra Bladet.

Svenske partier enige om samarbejdsaftale

På det sociale medie twitter lægger Enhedslistens Per Clausen heller ikke skjule på, at han synes, det er en sølle løsning.

’Socialdemokraterne i Sverige vil åbenbart hellere føre borgerlig politik end at møde vælgerne. Skulle det være ansvarligt?’ spørger han spydigt.

Ingen tillid tilbage
Også Sverigesdemokraterne har langet voldsomt ud efter den svenske statsminister Stefan Löfven, efter han i formiddags præsenterede aftalen.

- Jeg har ingen tillid tilbage, når det gælder Löfven. Han fortjener ikke at regere Sverige, siger Sverigedemokraternas fungerende leder Mattias Karlsson til det svenske nyhedsbureau TT.

Sverigesdemokraterne vil fremsætte en mistillidserklæring over for Stefan Löfven og hans regeringen. Men det er kun en hypotetisk mulighed, at det får nogen praktisk konsekvens. Det vil i så fald kræve opbakning fra alle svenske partier.

Sverigedemokraterna vil fremsætte en mistillidserklæring

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind