DF om udlændinge på øde ø: Sådan fik vi aftalen i hus

DF lykkedes med at få øen, der skal huse kriminelle udlændinge, på finansloven, fordi den ikke kom til offentlig debat. Det forklarer DF's udlændingeordfører Martin Henriksen

Dansk Folkeparti har lavet en video, der illustrerer, hvordan udviste, kriminelle udlændinge skal flyttes ud på øen.
Følg Politik

Dansk Folkeparti frygtede, at deres hede drømme om et udrejsecenter på øen Lindholm ville falde til jorden, hvis offentligheden fik kendskab til planerne, før regeringen og støttepartiet var blevet enige om indholdet af finansloven for 2019.

Inden offentliggørelsen af indholdet i finansloven vidste selv ikke borgmesteren i Vordingborg, Mikael Smed, at hans kommune er udset til at lægge ø til centeret, der skal huse udenlandske kriminelle.

- Det har været vores vurdering, at det helt klart var bedst, hvis det var, at man holdt det hemmeligt så vidt muligt, og det lykkedes jo heldigvis. Jeg tror også, det er derfor, at det rent faktisk er blevet vedtaget, at vi sender en række kriminelle udlændinge ud på den pågældende ø.

- Det er lykkedes, fordi der har været hemmelighed omkring det, siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen til Ekstra Bladet.

 

Borgmester uvidende om flygtningeø: - Jeg blev ringet op af TV ØST

Nogle ting skal ikke diskuteres for meget
Martin Henriksen og resten af Dansk Folkeparti havde altså hverken et ønske om, at borgmesteren i Vordingborg skulle vide noget eller at offentligheden skulle have mulighed for at debattere det noget kontroversielle forslag.

- En ting er, at fortælle vidt og bredt om det. Noget andet er at orientere borgmesteren i den kommune, hvor problemet bliver sendt hen?

- Jeg kan godt forstå, at han gerne vil have det at vide. Jeg kan også godt forstå, at han er irriteret, men svaret er jo nej, for han kan jo begynde at argumentere for, at der er mange forskellige, der så lige pludselig skal have det at vide. Og der vil de selvfølgelig begynde at lægge pres på i forhold til, at det ikke bliver til noget, siger Martin Henriksen.

Udviste udlændinge sendes til øde ø

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Lokal DF'er om øde ø: Jeg er ked af det

- Der er nogle ting, man helst ikke skal diskutere for meget, inden man gør det. Det skal man bare gøre. Så er det jo sådan, at vi selvfølgelig har diskussionen inde ved bordet, siger udlændingeordføreren.

- Det lyder en smule udemokratisk for mig, at I foreslået noget, som I ikke tror ville kunne komme igennem, hvis det kom ud i offentligheden først?

- Nej, det er jo hamrende demokratisk. De folkevalgte politikere bliver enige om noget, og Dansk Folkeparti i øvrigt stiller et flertal i folketinget til at bakke op om et bestemt forslag, så det kan næsten ikke blive mere demokratisk. Nu kommer den offentlige debat jo, og det kan godt være, at det på nogen virker lidt mærkeligt og ærgerligt, at der ikke har været noget offentlig debat om det, siger Martin Henriksen.

Finansloven for 2019 er endnu ikke stemt igennem i Folketinget.

Politisk kommentator Henrik Qvortrup kaster sit kritiske blik på den del af finansloven, der vedrører deportering af udviste kriminelle til øen Lindholm. Producer: Kristian Hansen

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind