DF-ordfører revser utilfredse flygtninge: De er fuldstændig vanvittige

DF's boligordfører Merete Dea Larsen raser over flygtninges brok, som hun kalder 'provokerende' og 'vanvittig'

Dansk folkepartis boligordfører, Merete Dea Larsen, revser disse utilfredse flygtninge. (Foto: Per Rasmussen)

- Det er godt nok frækt! Der står studerende og hjemløse og savner netop de boliger, flygtningene brokker sig over.

Så kontant er udmeldingen fra boligordfører i Dansk Folkeparti, Merete Dea Larsen til de to flygtninge Abrahim Tekle og Fitwi Hagos fra Eritrea.

(Foto: Per Rasmussen) Dansk politik - 21. jan. 2016 - kl. 08:55 Flygtninge om container-landsbyer: I smadrer integrationen

Dansk folkepartis boligordfører, Merete Dea Larsen, revser utilfredse flygtninge (Pressefoto)
Dansk folkepartis boligordfører, Merete Dea Larsen, revser utilfredse flygtninge (Pressefoto)

Utilfredsheden kommer efter, at Ekstra Bladet i dag fortæller de to unge flygtninge fra Eritreas historie.

Her kritiserer de to mænd i 20'erne DF, Socialdemokraterne og Ks forslag om flygtninge i fremtiden skal indkvarteres i isolerede flygtningelandsbyer, da det skader integrationen samtidig med, at boligtypen er dårlig.

DF: Fuldstændig vanvittigt
Abrahim og Fitwi bor i forvejen i en lignende containerlandsby i Næstved og de mener hverken, at flygtninge-container-landsbyer gavner flygtningene eller det danske samfund.

Se hele debatten her (Foto: Jens Dresling) Dansk politik - 21. jan. 2016 - kl. 14:12 Lidegaard til LA: Vi I smide flygtninge ud med faldskærm?

Se også: Ingen asylansøgere: Liberal Alliance vil lukke for Danmark i to år

Den holdning deler Merete Dea Larsen dog langt fra.

- Man skal tænke over, hvor de kommer fra. Hvis de kommer fra krig, død og ødelæggelse, skal de være glad for at få en bolig. Det virker for mig fuldstændigt vanvittigt, at man kan komme og klage, når man kommer fra den baggrund. Jeg synes det er horribelt at se den slags udtalelser, lyder kritiken fra DF'eren.

Traumatiseret
En del af Abrahim og Fitwis kritik går på, at de i fremtiden skal dele de 16 kvadratmeters eneværelser, de bor i nu, med en fremmed.

Danmark lever langt fra op til Abrahim (tv.) og Fitwi (th.) forventninger. I Eritrea havde de hørt at Skandinavien var et paradis, men container-byen i Næstved er alt andet (Foto: Per Rasmussen)
Danmark lever langt fra op til Abrahim (tv.) og Fitwi (th.) forventninger. I Eritrea havde de hørt at Skandinavien var et paradis, men container-byen i Næstved er alt andet (Foto: Per Rasmussen)
 

Ifølge de to flygtninge samt kilder med tilknytning til flygtningeboligerne i Næstved Kommune, betyder flere af flygtningenes voldsomme oplevelser i hjemlandet og på rejsen mod Europa, at en del flygtninge er særligt sårbare og derfor har særlige behov for at kunne lukke døren.

Glem integrationen
Heller ikke integrationen synes ifølge Abrahim og Fitwi at blive gavnet med det nye foreslag.

Men også her, mener DF'eren, at de unge afrikanere fuldstændig har misforstået situationen:

- I udgangspunktet er det ikke tanken, at de skal integreres i samfundet. De skal kunne føre deres uddannelser videre, så de har uddannelses- og håndværksmæssige kompetencer til at kunne vende hjem og genopbygge deres eget samfund, når situationen er til det, lyder det fra Merete Dea Larsen, der dermed istemmer sig integrationsordfører Martin Henriksens udmelding fra igår.

- Hovedessensen er, at de bør vende hjem igen. Jeg bliver provokeret, når jeg hører sådanne udtalelser.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen