Annonce:
Annonce:

DF-ordfører roser skilte-kampagne: Syrere skal tage hjem til sig selv

Vejskilte mod Irak og Syrien skaber god debat. Syrerne skal rejse hjem og genopbygge deres land, mener Dansk Folkepartis Ib Poulsen

God humor. Det er på tide, at de rejser hjem og genopbygger deres land i stedet for at få job og bolig i Thisted, mener Dansk Folkepartis Ib Poulsen. Privat/Rasmus Flindt Pedersen
God humor. Det er på tide, at de rejser hjem og genopbygger deres land i stedet for at få job og bolig i Thisted, mener Dansk Folkepartis Ib Poulsen. Privat/Rasmus Flindt Pedersen
Annonce:
Følg Politik

Der er opbakning fra Christiansborg til de ukendte personer, som har plastret Thisted og Hanstholm til med en skiltekampagne rettet mod asylsøgere fra Syrien og Irak.

Dansk Folkepartis fiskeriordfører Ib Poulsen, der er også er viceborgmester i Thisted, roser den ureglementerede opsætning af vejskilte. De viser i klarsprog, hvor langt asylsøgerne er kommet hjemmefra. Syrerne har 4426 kilometer hjem, mens irakerne har hele 5317 kilometer, fortæller skiltene.

- Hvorfor er det et fint tiltag?

- Fordi vi har en finansminister, der har sagt, at migrantstrømmen koster samfundet 11 milliarder i år – og det er jo nok lidt lavt sat. Det havde battet noget, hvis vi kunne bruge de penge på velfærd. Jeg vil gerne have en debat om, hvad man ellers kunne få for de penge. Det her er så en måde at skabe debat om indvandringen – og det er fint nok for mig, forklarer Ib Poulsen.

Annonce:

Vrede over ulovlig skiltekampagne: 4426 km til Syrien

Han understreger, at Thisted Kommune er den kommune i landet, som har flest asylsøgere boende.

- Vi har næsten 1200. Da de kom til beredskabscenteret, var der nogen, som havde hængt bannere og balloner op, hvor de bød dem velkommen. Det er jo heller ikke lovligt.

- Det er vel i strid med reglerne at hænge vejskiltene op?

- Det er heller ikke lovligt at hænge bannere og balloner op i beredskabscenteret. Derfor henvendte jeg mig i tidernes morgen til forsvarsministeren - som beredskabscenteret ligger under – og spurgte; om det var okay. Dagen efter var de her ting pillet ned.

- Men med skiltene er det ok med lidt civil ulydighed?

Annonce:

- Det her er i hvert fald i den lette genre, må man sige. Altså hvor man laver lidt sjov for at skabe en debat. Vi har jo ikke en regering, der tager det her særligt alvorligt. Vi skal have sendt dem tilbage til nærområderne. 40 procent af Syrien er blevet befriet, og derfor skal de syrere, som er heroppe, jo tilbage og være med til at genopbygge landet. I stedet for at få retskrav på boliger og job med løntilskud. Så hvis vi kan få skabt en debat om det, så er det fint nok med mig.

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

- Vejdirektoratet siger jo, at det er ulovligt?

- Jamen det siger jeg da også, at det er. Selvfølgelig er det ikke lovligt, medmindre man har fået en tilladelse til at hænge de her skilte op. Men nu er de jo også pillet ned igen. Med de store udfordringer, som politiet har i øjeblikket, så er de her skilte ikke noget, som de bør bruge ret mange ressourcer på.

- Ved du, hvem der har hængt dem op?

- Nej, det ved jeg faktisk ikke. Personligt kunne jeg ikke selv finde på at hænge dem op. Men jeg kan godt forstår, at nogen har gjort det. Nu er de her, og de har skabt en debat. Den hilser jeg velkommen. 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: