DF-profil efter dom: Vi har brug for Støjberg

Dansk Folkepartis Søren Espersen har 'ingen som helst problemer' med, at Inger Støjberg kan være formand for partiet trods fængselsdom

Søren Espersen reagerer på Støjbergs dom.

Selvom Inger Støjberg er idømt 60 dages ubetinget fængsel, så er det på ingen måde en hindring for at blive formand for Dansk Folkeparti.

Det siger partiets mangeårige medlem af Folketinget Søren Espersen umiddelbart efter Rigsrettens afgørelse, som 25 ud af 26 dommere står bag.

- Kan Støjberg stadig blive formand (for DF, red.)?

- Ja bestemt. Det ser jeg ingen som helst problemer med, fordi hun i denne sag har vist sig som en, der står fast på nogle stærke moralske principper, og det har vi brug for i Dansk Folkeparti, siger han.

Politiske hensyn
Ifølge Søren Espersen burde Rigsretten, der blandt andet bestod af 13 højesteretsdommere, have mildnet straffen til Støjberg, fordi hun gennemtrumfede en politisk holdning, som Dansk Folkeparti også har.

- Det er en dom, der straffer en, der gør alt det rigtige. Der kunne man have forestillet sig, at man lod straffen bortfalde, eller man kunne have givet en bødestraf, men at give ubetinget fængsel for noget, der er det moralsk rigtige, det har jeg det skidt med, siger han.

At Rigsretten skulle have taget hensyn til Støjbergs politiske projekt, kan måske overraske, i og med at partiet ofte har tordnet mod EU-Domstolen for netop at være for politisk i sine afgørelser.

- Plejer I ikke at være efter EU-Domstolen for at være for politisk?

- Jeg siger, at hvis man vil have en juridisk dom, så er det fint nok. Men så har man formildende omstændigheder, der gør, at straffen bliver en anden, lyder argumentet fra DF-profilen.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.