DF-profil om V-angreb: - Det er pinagtigt og grinagtigt

Venstres fiskeriordfører, Thomas Danielsen, forsvarer Esben Lunde Larsen og mener, at Ib Poulsen har et had til den tidligere minister for fiskeri

Esben Lunde Larsen (V) er fyret som fiskeriminister. Nu kæmper Thomas Danielsen(V) og Ib Poulsen (DF) på ord om, hvem der hader hvem. Foto: Rasmus Flindt Pedersen, Jens Dresling.
Esben Lunde Larsen (V) er fyret som fiskeriminister. Nu kæmper Thomas Danielsen(V) og Ib Poulsen (DF) på ord om, hvem der hader hvem. Foto: Rasmus Flindt Pedersen, Jens Dresling.

Lige nu udspiller der sig en regulær krig på ord mellem Folketingets fiskeriordfører, efter statsminister Lars Løkke Rasmussen fjernede Esben Lunde Larsen som minister for området.

DF's fiskeriordfører, Ib Poulsen, kaldte det for en decideret fyring af Esben Lunde Larsen.

Det har fået Venstres fiskeriordfører, Thomas Danielsen, til at forsvare sin vestjyske partikollega.

- Alle kan jo se, at det er Dansk Folkepartis fiskeriordførers (Ib Poulsen red.) personlige had til Esben, der gør, at det ikke kører, siger Thomas Danielsen til Ringkøbing Skjern Dagbladet.

Men det har DF's fiskeriordfører ikke meget tilovers for.

- Det er grinagtigt og pinagtigt, nu skal han godtgøre det for sin egen baghave, og så siger han det, siger Ib Poulsen.

Han kan heller ikke genkende, at han skulle hade nogen.

- Jeg hader da ikke den tidligere fiskeriminister. Jeg har bare knoklet for, at den aftale som et bredt flertal i Folketinget har vedtaget skal gennemføres. Der har vi simpelthen bare haft en minister, som har lovet et og efterfølgende bare ikke har leveret. Ikke en gang har han leveret, siger DF'eren.

Intet samarbejde
Det fremtidige samarbejde mellem de to fiskeriordfører hænger nu en i en tynd tråd.

- Der kommer ikke til at være noget samarbejde med Thomas Danielsen, selvom han er fiskeriordfører, fortæller DF'eren, der kun vil tale med den nye fiskeriminister, Karen Ellemann.

- Nu har jeg jo ikke det bedste forhold til Thomas Danielsen. Han er den værste politiker, jeg har mødt, siger Ib Poulsen.

Ekstra Bladet har prøvet at få et interview med Thomas Danielsen. Det har ikke været muligt, men han skriver i en sms til Ekstra Bladet:

- Ib Poulsen har ikke lavet andet end at kalde ministeren arrogant mv. Derudover kan man jo se, hvordan Ib Poulsen både før og efter Esben Lunde Larsen fratræden som fiskeriminister har hoveret og været skadefro, skriver Thomas Danielsen.

Valgte selv at gå
Ekstra Bladet kunne mandag fortælle, at statsministeren gennem samtaler har forhørt sig hos Dansk Folkepartis leder Kristian Thulesen Dahl, om det var muligt at reparere det mildest talt anspændte forhold mellem DF’s fiskeriordfører Ib Poulsen og Esben Lunde Larsen.

Men efter at have konsulteret Ib Poulsen, meddelte Thulesen Dahl, at det var ikke realistisk, oplyser en centrale kilder tæt på forløbet til Ekstra Bladet.

Thomas Danielsen fortæller dog, at fiskeriministeren selv tog beslutningen.

- Selvfølgelig var det ikke det, siger Ib Poulsen tørt til Thomas Danielsen kommentar.

Artiklen forsætter under billedet...

Esben Lunde Larsen. Foto: Jacob Ehrbahn
Esben Lunde Larsen. Foto: Jacob Ehrbahn

Magtkamp
DF gav i april måned Esben Lunde Larsen en sidste chance i sagen om storfiskerne, der har sat sig på monopollignende mængder af de danske fiskekvoter, efter Lunde havde undskyldt indgående over for Folketinget.

Men forhandlingerne gik igen i fisk, og Ib Poulsen udvandrede fra et møde i hos ministeren.

Det var dråben berømte dråbe, der fik bageret til at flyder over for Ib Poulsen. Nu havde han et ultimatum til sin formand i DF.

- Det kunne bare ikke forsætte. Enten skulle jeg stoppe eller også måtte han, siger Ib Poulsen.

Den magt kamp vandt DF'eren, som nu glæder sig til et smertefrit samarbejde med den nye fiskeriminister, Karen Ellemann.