DF-profil på banen igen: Zorniger lader sig forblænde af deres tudehistorier

DF's Kenneth Kristensen Berth langer nu ud efter Brøndby IF's tyske cheftræner, Alexander Zorniger, efter hans udtalelser om flygtninge og dansk politik

DF's EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth langer igen ud efter en af udenlandske toptrænere. Denne gang er det Brøndby IF's cheftræner, der må forståes er en blødsøden mand. Foto: Joachim Adrian og Jens Dresling Ritzau/Scanpix
DF's EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth langer igen ud efter en af udenlandske toptrænere. Denne gang er det Brøndby IF's cheftræner, der må forståes er en blødsøden mand. Foto: Joachim Adrian og Jens Dresling Ritzau/Scanpix

Han har gjort det før, og nu gør han det igen.

DF's Kenneth Kristensen Berth fatter ikke, hvorfor udenlandske fodboldtrænere skal blande sig i dansk politik.

Denne gang er det Brøndby IF's cheftræner, der får et par verbale tacklinger af DF'eren, der tidligere har svinet FC Københavns cheftræner Ståle Solbakken for hans donation til Dansk Flygningehjælp og syn på dansk udlændingepolitik.

- Jeg forstår ikke herboende udlændinges behov for at retlede danskerne. Alexander Zorniger har også sit på det tørre. Det er ikke ham, der skal leve i et almennyttigt boligbyggeri, hvor 8 ud af 10 lejligheder er fyldt med indvandrere, siger DF's EU-ordfører, Kenneth Kristensen Berth, til Ekstra Bladet.

FC København Dansk Folkeparti raser over Ståle: 'Han fordærver vores land'

Alt for mange fejl
Udmeldingen kommer efter, at Alexander Zorniger i dagens udgave af Ekstra Bladet fortæller om sit syn på flygtningekrisen.

– Der bliver, efter min mening, lavet rigtig mange fejl i udlændingepolitikken både i Danmark og Tyskland i disse år. Det har ikke været rart at se på alle de immigranter, der har brug for hjælp, fordi de står i lort til knæene i deres hjemland.

- Vi koncentrerer os om at leve i vores luksus, som hovedsageligt er skabt på dårligdommene i den tredje verden, siger han.

Cheftræneren fortæller, at han stortrives i Danmark, selvom han er kritisk over for flere ting i landet.

Og netop det får hårene til at rejse sig på Kenneth Kristensen Berth.

- Det er utroligt, at det ikke er gået op for Zorninger, at alle de såkaldte flygtninge vi har fået fra Syrien er folk, der lige så godt kunne være blevet i Tyrkiet, Libanon og Jordan, hvor de var i sikkerhed. Men Zorninger og co. lader sig forblænde af deres tudehistorier, siger DF'eren.

- FANTASTISK!!!, lyder det fra Ståle Solbakken efter kæmpedonation til Dansk Flygtningehjælps 'Fritidspuljen'. Foto: Lars Poulsen Bøger Ståle svinet til af DF’er: Nu vælter millionerne ind til flygtningebørn

Egoistisk holdning
De fleste vil nok ikke mene, at Zorniger er en mand, der lytter til tudehistorier, og hvis man har fulgt den tyske træners ageren i Brøndby, bliver han heller ikke omtalt som en blødsøden mand.

Alligevel får han tørt på af Kenneth Kristensen Berth.

- Hans holdninger er egoistiske og handler om, at han skal have det bedre med sig selv - det handler ikke om at vores samfund skal hænge sammen, siger EU-ordføreren.

Zorniger ser flere tendenser i Tyskland, som han er betænkelig ved.

- Hvis et stå højreorienteret parti kommer til magten i et ellers normalt fungerende land som Tyskland eller Danmark, så vil katastrofen nå nye højder. For det vil vise, at folk intet har lært af, hvad der skete i Tyskland for ikke særligt mange år siden.

Men det kan man slet ikke forstå hos DF.

- Sammenligningen med Tyskland i 30’erne er fuldstændig misforstået. Det er den anden vej rundt. Jeg sidder i disse dage og læser Zornigers landsmand Fritz Schaabs bog 'Nur der Satan Isst mit Links', hvor han fortæller om, hvordan man i Egypten begejstres over Hitler og kan købe Mein Kampf på hvert gadehjørne, forklarer Kenneth Kristensen Berth.

Læs Hele interviewet med Alexander Zorniger her:

Den tyske cheftræner er glad for at være i Danmark, men det halter dog med udlændingepolitikken. Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix Sport og Spil Zorniger bekymret for højreskred: Jeg frygter det sker i Danmark

549 kommentarer
Vis kommentarer