DF-profil rasler med sablen: Truer med at vælte Løkke

Dansk Folkeparti vil vælte regeringen, hvis en ny udlændingeaftale bliver indgået uden dem

Søren Espersen (DF) (Polfoto)
Søren Espersen (DF) (Polfoto)

Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, er klokkeklar i sin udmelding: Hvis Venstre og Socialdemokratiet indgår en ny udlændingeaftale udenom Dansk Folkeparti, så vil Dansk Folkeparti vælte Lars Løkke Rasmussen som satsminister.

- En fast udlændingeaftale som et bredt forlig, hvor Venstre og Socialdemokratiet er med uden Dansk Folkeparti, det vil jeg ikke acceptere. Det vil være helt utænkeligt, siger han til TV2 News-magasinet, 'Udenfor Borgen', og tilføjer:

- Det vil vi ikke have. Så vælter vi regeringen. Selvfølgelig gør vi det.

For sin egen skyld bør Holst lægge alle kort på bordet, lyder det fra Søren Espersen (DF). Dansk politik - 20. sep. 2015 - kl. 14:01 DF øger presset på Holst: Læg alt frem

'Løkke ville ikke være så dum'
Meldingen kommer efter, at Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, på partiets kongres i Aalborg tilbød at lave en bred aftale om asyl og udlændinge med regeringen.

I weekenden meldte Søren Espersen samtidig ud, at DF er klar til at tage hævn over regeringen for at føre en 'rød flygtningepolitik'. Og nu skærper Søren Espersen altså retorikken.

- En fast udlændingepolitik, hvor man også allerede har en fast EU-politik, det er vores hjerteblod. Det kunne aldrig nogensinde forekomme, at vi ville acceptere det. Og Lars Løkke Rasmussen ville aldrig nogensinde være så dum at gøre det, siger Søren Espersen til TV2.

Se også: Tulle i offensiven: Hårdt flygtninge-angreb på Mette F

Vestre forstår ikke trussel
Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, undrer sig imidlertid over, hvor udmeldingen fra Søren Espersen kommer fra.

Ifølge ham fejler samarbejdet med Dansk Folkeparti på udlændingeområdet nemlig ingenting.

– Når Socialdemokraterne rækker hånden frem og ønsker en bred aftale, så er det da klart, at vi er interesserede i det, hvis det kan lade sig gøre. Men det udelukker ikke Dansk Folkeparti på nogen måde, siger Jakob Ellemann-Jensen til TV2.

275 kommentarer
Vis kommentarer