DF-profil sat på plads: Ikke vores politik at slå børn

Grimhøjmoskeén og Marie Krarups syn på opdragelse kan ikke sammenlignes, mener DF's Martin Henriksen, som dog undsiger Krarups accept af lussinger

Man må godt slå børn i en dansk opdragelse, mener Marie Krarup. Men man må ikke i en muslimsk opdragelse.
Man må godt slå børn i en dansk opdragelse, mener Marie Krarup. Men man må ikke i en muslimsk opdragelse.

Det er useriøst at sammenligne synet på børneopdragelse i den omstridte Grimhøjmoské og Dansk Folkepartis forsvarsordfører Marie Krarup, som ellers mener, at en lussing til poderne i ny og næ er i orden.

Sådan siger Dansk Folkepartis integrationsordfører Martin Henriksen, efter at optagelser i et program på TV2 i aften viser, hvordan en imam i Grimhøjmoskeén forklarer tilhørerne, at det kan være nødvendigt at slå børn, hvis ikke de sørger for at bede til gud.

- Marie har ikke sagt, at man skal slå børn, som led i en religiøs opdragelse, eller hvis de ikke beder en bøn, så allerede der er der jo en klar forskel.

- Marie tager jo også afstand fra det som foregår i Grimhøjmoskeén, og ærlig talt, så synes jeg, det er useriøst at sammenligne de to ting, siger Martin Henriksen til Ekstra Bladet.

DF'er: Lussinger til børn er ok - bare ikke i Grimhøj

Man husker slag som voksen
I en ny offentliggjort optagelse viser TV2, hvordan en imam forklarer om afstraffelse af børn.

- Det er obligatorisk for jer at lære dem at bede, fra de er syv år. Og endda slå dem, hvis de ikke laver Salah (beder, red.), når de er 10 år, lyder det fra imamen på optagelserne.

DF til Støjberg: Luk Grimhøj og tag en retssag bagefter

Her understreger imamen, at det ikke er tilladt at slå i ansigtet eller på andre følsomme steder, men at man for eksempel kan slå børnene på skulderen.

- Bliver man slået på en opdragende måde, når man er lille, ved man godt, hvorfor man har fået de slag. Det husker man i det voksne liv. Det er det, der er vigtigt, lyder det.

Et lille rap over fingrene
Marie Krarup fortalte om sin holdning til at slå børn for omkring to uger siden på Radio24Syv. Her sagde DF'eren, at det var ok at sætte sig igennem overfor børnene - bøde verbalt og fysisk, selvom 'børnemishandling er helt uacceptabelt'.

- Men en gang imellem synes jeg faktisk, det kan være ok med en lille ørefigen eller et lille rap over fingrene, så forældrene kan tydeliggøre over for børnene, hvad der er rigtigt og forkert. Det kan jeg ikke se et problem i, sagde Marie Krarup

Problemet kan Marie Krarup dog godt se, når det handler om fysisk irettesættelse i forhold til at bede til Allah, som kom frem på optagelser til programmet 'Moskeerne bag sløret', som bliver sendt for første gang tirsdag aften på TV2.

Grimhøj Moské igen i skudlinien: Alt fra Allah er godt

Det blir' i familien
Det er langt fra første gang, at en Krarup sætter gang i debatten om retten til at slå børn.

Marie Krarups far, Søren Krarup, udfordrede i sin tid DF-formand Pia Kjærsgaard på den såkaldte revselsesret, der blev afskaffet i 1997, og som gjorde det forbudt at slå sine børn.

Søren Krarup kæmpede for 'forældrenes opdragelsesmandat', og Pia Kjærsgaard måtte sætte ham på plads offentligt flere gange.

Det sker nu igen for Marie Krarup, selvom Martin Henriksen ikke mener, at man kan sammenligne Grimhøj og Krarups udtalelser.

Støjberg raser over nye afsløringer om Grimhøjmoskeen

Kæden hopper af
- Hvorfor er det ikke seriøst at sammenligne de to måder at straffe børn?

- Den her diskussion kommer op med jævne mellemrum i forhold til Krarup-familien, og der er stor forskel på en familie, som har brugt en stor del af deres liv på at arbejde i Danmarks tjeneste, og så nogle mennesker fra Grimhøjmoskeén, som bruger deres liv på nogle værdier, der på alle måder strider mod Danmark.

- Alene der hopper kæden jo fuldstændig af, når man laver den slag sammenligninger, siger Martin Henriksen.

- Men faktum er jo, at både Marie Krarup og Grimhøjmoskeen mener, at det er i orden at slå børn.

- Vi mener ikke, at man skal genindfører revselsesretten, og så er jeg med på, at Marie er gået et skridt videre, men det er ikke ensbetydende med, at det er Dansk Folkepartis politik.

- Men jeg synes stadig, at det er en urimelig sammenligning mellem Marie og det, som foregår i Grimhøjmoskeén, siger DF-ordføreren.

- Lige for at ridse det op. En imam i Grimhøjmoskeén har sagt, at det er i orden at slå børn på skulderen, hvis de gør noget forkert - altså ikke at bede. Marie Kraup siger, at det er ok at slå børn i hovedet, give dem en lussing, for at irettesætte dem om rigtigt og forkert. Hvorfor er det ikke en rimelig sammenligning?

- Marie har sagt noget noget i dansk sammenhæng, som dog ikke er Dansk Folkepartis politik, men den form for opdragelse i Grimhøjmoskeén med frygt i en form for terrorregime er noget helt andet.

- Men Dansk Folkepartis politik er, at man ikke må slå børn. Punktum, fortæller Martin Henriksen.

Nye optagelser fra Grimhøj: Slå børn der ikke beder til gud

Afviser vold mod børn
Formanden for Moskeen på Grimhøjvej, Oussama El-Saadi, afviser over for TV2, at der bliver opfordret til vold mod børn i moskeen. Han hævder blandt andet, at optagelserne ikke viser det sande billede, og at TV2 kun bringer få sekunder af flere timers optagelser.

- Nej, vi har ikke noget, som de her ting siger. Nej. Der er en straf ligesom en... Et pres på en eller anden måde, med børn, til at overholde deres religion eller bøn. Men ikke noget med, at man slår. For det er forbudt i forhold til religionen, at man slår, siger formanden til TV 2.

Tilsvarende udmelding kom Oussama El-Saadi med over for Ekstra Bladet tidligere mandag, hvor han også kom ind på TV2's afsløring om opfordringen til at slå børn.

- Der bliver lagt pres på børnene for, at de skal læse og forstå koranen, men det er ikke det samme, som at vi beder forældre om at slå deres børn. Jeg slår heller ikke mine børn og bryder mig ikke om folk, der gør det, lød det fra Oussama El Saadi over for Ekstra Bladet.

Ingen kommunale kroner til Grimhøj-moskéen

Stening ved utroskab
Grimhøjmoskeen i Aarhus har flere gange været i centrum for sine relationer til yderligtgående islamister og for en meget grovkornet tolkning af Koranen.

Søndag aften var moskeen atter i vælten, da hemmelige optagelser dokumenterede, hvordan en imam prædikede om hårde straffe for utroskab i muslimske lande.

Den kontroversielle prædiken har medført fornyet hård kritik af moskeen, men mandag aften bringer TV2 yderligere brand til bålet.

Ekstra Bladets artikel om Marie Krarups holdning til børneopdragelse fik hende til at lave et opslag på Facebook. Læs det nedenfor.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter