DF raser over lønbonus: Det bliver et nej herfra

Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup mener, at det er helt utidigt, at politikernes lønninger skal stige 15 procent

Så meget mener Peter Skaarup, at politikerne bør få. (Foto: Ekstra Bladet TV)

Lønstigninger på 15 procent til folketingspolitikere – det kan snart være en realitet, hvis man skal tro flere kilder i den såkaldte Vederlagskommission, som har talt med Politiken.

Kommissionen har det sidste stykke tid set på løn, tillæg, pension og andre goder til politikerne på fuld tid.

Men en lønstigning på 15 procent er for galt, mener Dansk Folkeparti.

- Vi ser bestemt ikke nogen grund til, at politikerne skal have mere i løn. Vi beder jo befolkningen om at holde for, når det gælder offentlige ydelser, så er der ingen rimelighed i, hvis vi skal have en væsentlig højere løn. Vi skal som politikere ikke klage, siger Peter Skaarup til Ekstra Bladet.

Han mener, at det bør være en selvfølge, at politikernes løn følger resten af befolkningens.

- Vi vil sige nej til en lønstigning til politikerne uanset hvad. Vi synes ikke, at der er nogen rimelighed i det – det er utidigt, så det bliver et nej her fra.

Enhedslisten siger også nej til lønstigningen, og det samme gør SF, som ellers tidligere har meldt ud, at de ville støtte kommissionens anbefaling.

Og det undrer Venstres politiske ordfører, Jacob Ellemann-Jensen.

- Vi har det synspunkt, som vi hele tiden har haft, at vi støtter det, der kommer fra kommissionen. Det er det, der har været formålet med, at man satte uafhængige til at vurdere det her. Og derfor kan man i sit stille sind undre sig over, at SF pludselig slår op i banen og vil løbe fra den aftale, der er indgået, allerede på et tidspunkt, da tingene endnu ikke er kommet frem officielt, siger han til Politiken.

Dansk Folkeparti forstår ikke, hvorfor Venstre ligegyldigt hvad, støtter kommissionens arbejde.

- I øvrigt synes jeg, at det er mærkværdigt, at man som politiker på forhånd siger ligegyldigt, hvad nogle embedsmænd kommer og siger til én, så siger man ja til det. Det har jeg aldrig hørt om i Danmarkshistorien, siger han.

Også de Konservatives leder, Søren Pape, vakler over for forslaget.

Kommissionen forventes at fremlægge sine forslag om meget kort tid.

94 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere