DF roser S og SF: De overhaler Støjberg højre om

Inger Støjberg svigter i kampen mod løndumping, mener Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti. Han roser ganske usædvanligt Socialdemokraterne og SF

Inger Støjberg (Philip Davali)
Inger Støjberg (Philip Davali)

IT-specialister fra Indien og billige ingeniører fra Kina kan se frem til at få sværere ved at finde jobs i Danmark, der udløser opholdstilladelse. For regeringen og integrationsminister Inger Støjberg er blevet overhalet højre om af Socialdemokraterne og SF.

Det mener i hvert fald Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen, som roser de to røde partier for sammen med DF at have fremsat et lovforslag i Folketinget, der skal hæve minimumslønnen i den såkaldte beløbsordning, som bestemmer, hvor meget arbejdsgivere må tilbyde udenlandsk arbejdskraft, før der kan gives opholdstilladelse.

Dansk politik Flertal uden om regering kræver stramninger for udlændinge

- Hvem havde troet, at integrationsministeren på udlændingeområdet ville blive overhalet af Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti? For selvom forslaget tager udgangspunkt i, at vi vil modvirke pres på danske lønninger, så kommer man ikke udenom, at det også vil begrænse adgangen til Danmark for visse ikke-vestlige indvandrere, og det skulle man da tro, at Venstre kunne støtte, siger Martin Henriksen til Ekstra Bladet

Hvis DF, S og SF får det, som de vil, bliver det fremover 25.000 kroner dyrere for danske virksomheder at hyre udenlandsk arbejdskraft . I dag er grænsen 375.000 i årlig løn. I forslaget bliver grænsen hævet til 400.000 kroner - et beløb der fremover skal følge lønudviklingen.

Inger Støjberg fastslår, at hun vil fortsætte med at følge udviklingen i asyltallet meget nøje. Men det er nødvendigt at se effekten af de stramninger, der blev vedtaget efter nytår, før man overvejer yderligere initiativer, mener Inger Støjberg. (Polfoto: Philip Davali) Dansk politik Støjberg: Asyltallet er fortsat for højt

Ifølge Martin Henriksen vil lovforslaget på den måde kunne slå to fluer med et smæk: For det første bekæmper det løndumping, da udenlandsk arbejdskraft - særligt den højtuddannede - fremover vil skulle have endnu mere i løn, hvis de vil gøre sig forhåbninger om opholdstilladelse. For det andet holder det visse ikke-vestlige indvandrere væk, mener udlændingeordføreren.

- Jeg er sikker på, at de kære venstrefolk er irriteret, over at der nu er flertal udenom regeringen. Men sådan er politik. Venstre laver jo også flertal uden om Dansk Folkeparti, når de eksempelvis aftaler at flygtninge skal kunne gå for en løn på 50 kroner i timen, og det er immervæk løndumping, så det basker. Det her lovforslag modvirker løndumping, og vi vil naturligvis bruge vores 37 mandater bedst muligt, og hvis vi kan komme op på 90 mandater, ja faktisk 91 mandater med Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti, så benytter vi os naturligvis af det, hvis indholdet ellers er godt, siger Martin Henriksen.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

127 kommentarer
Vis kommentarer