Annonce:
Annonce:

DF sammenlignet med Ku Klux Klan: Løkke angriber konservativt koryfæ

Statsministeren blander sig i sag, hvor tidligere konservativ finansminister har sammenlignet Dansk Folkeparti med Ku Klux Klan

Annonce:
Følg Politik

Det er 'helt skævt' at sammenligne Dansk Folkeparti med den racistiske amerikanske organisation Ku Klux Klan.

Sådan lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen, der dermed vender sig mod udtalelser, som den tidligere konservative finansminister Henning Dyremose er kommet med.

Konservativt koryfæ sammenligner DF med Ku Klux Klan

Det er over for Radio24syv, at Henning Dyremose har draget sammenligningen mellem Dansk Folkeparti og Ku Klux Klan:

Annonce:

- Jeg er en lille smule ked af sammenligningen, men kan næsten ikke lade være. Jeg var i min ungdom i USA og oplevede Ku Klux Klan. Det var nogen, der i høj grad var socialister på den økonomiske politik - det var de fattige arbejdere. Men de var samtidig hadefulde som bare pokker i forhold til negerne, og det er lidt det, jeg oplever i Dansk Folkeparti: At de egentlig er blevet socialister i den økonomiske politik, men de er hadefulde i forhold til specielt de udlændinge, som er muslimer, lyder det fra Dyremose.

Men den sammenligning er helt ude i hampen, giver Lars Løkke Rasmussen udtryk for på Twitter.

Rablende gal
Statsministerens reaktion kommer efter, at Dansk Folkepartis top har langet hårdt ud efter Dyremose.

Medlem af DF-ledelsen Martin Henriksen kræver en undskyldning fra Dyremose. Samtidig mener top-DF'eren, at den konservative partiledelse kraftig bør overveje, om Dyremose fortsat skal være medlem af partiet:

- Manden er jo rablende gal. Kæden er hoppet fuldstændig af. At han kan finde på at sammenligne Dansk Folkeparti med Ku Klux Klan siger rigtig meget om manden selv. Det bør de konservative meget kraftigt gå ud at tage afstand fra, og de bør seriøst overveje, om han fortsat kan være medlem hos dem, lyder det fra Henriksen, der fortsætter:

Annonce:

- Det ville være passende, hvis Dyremose sagde, at det er en fejl, at han klart er gået over stregen, og at han derfor siger undskyld. Ikke så meget til Dansk Folkeparti - vi skal nok overleve - men mere til de mange danskere, der har stemt på Dansk Folkeparti, og gør det, fordi de er bekymrede over indvandringen, og ikke fordi de mener, at man skal lynche folk eller alle muligt andre forfærdeligheder, som Ku Klux Klan gennem tiden har gjort sig skyldige i, lyder det fra Martin Henriksen.

For egen regning
Ekstra Bladet har foreholdt Martin Henriksens udtalelser for de konservative. En i skriftlig kommentar siger partisekretær Søren Vandsø følgende om Henning Dyremoses sammenligning mellem DF og Ku Klux Klan.

'Udtalelsen må stå for egen regning. Det siger sig selv, at sammenligningen ikke repræsenterer vores syn på Dansk Folkeparti, som vi i øvrigt har et godt og fortroligt samarbejde med, lyder det fra Søren Vandsø, der ikke har yderligere kommentarer til sagen.

Henning Dyremose har endnu ikke reagere på Ekstra Bladets henvendelser.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: