Annonce:
Annonce:

DF ser skeptisk på forslag om afskaffelse af boligskat

Dansk Folkeparti vil ikke finansiere afskaffelse af boligskatter med lavere offentligt forbrug

Annonce:
Følg Politik

Dansk Folkeparti er åben over for at kigge på De Konservatives forslag om at afskaffe ejendomsskatterne.

Dog mangler partiet afklaring, når det kommer til spørgsmålet om, hvordan afskaffelsen af skatterne skal finansieres, siger partiets skatteordfører, Dennis Flydtkjær (DF).

De Konservative vil afskaffe boligskatter

- Forslaget vil være en kæmpe omvæltning. Man får i dag 42 milliarder kroner ind i ejendomsskatter, så det er ikke noget, man bare lige gør. Det er noget der kan mærkes i statskassen, siger Dennis Flydtkjær.

Han lover dog, at Dansk Folkeparti vil gå konstruktivt ind i drøftelserne af forslaget, når forhandlingerne om et nyt ejendomsbeskatningssystem går i gang i løbet af februar måned.

Annonce:

De Konservative forslår, at afskaffelsen af boligskatterne skal finansieres ved en afskaffelse af rentefradraget og ved at indføre en ny skat på 50 procent af boligejernes gevinst ved et boligsalg, forslår partiet.

Ikke lavere offentligt forbrug

Resten af finansieringen, som ifølge partiets beregninger er ni milliarder kroner, skal findes ved lavere offentligt forbrug end de mere end én procent i årlig vækst, der er forudsat den anden side af 2020.

Dansk Folkeparti vil dog ikke være med til at finansiere afskaffelsen af skatterne med et lavere offentligt forbrug, slår DF-ordføreren fast.

- At tage noget fra den offentlige vækst er ikke noget, Dansk Folkeparti er begejstret for. Vi vil hellere bruge pengene på sundhedssystemet, ældreplejen og på skattelettelser til dem, der har de laveste indkomster, siger Dennis Flydtkjær.

I en skriftelig kommentar til Berlingske lyder det fra skatteminister Karsen Lauritzen (V) om det konservative udspil:

- Som jeg umiddelbart ser forslaget, så vil det koste rigtig mange penge, skriver skatteministeren.

Annonce:

- Det er regeringens holdning, at vi hellere vil bruge pengene på at lette skatten på arbejde til fordel for så mange som muligt - ikke mindst for dem med de laveste indkomster, skriver Karsten Lauritzen videre.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: