Annonce:
Annonce:

DF skærper kritikken: Kvotekonger kan købe sig adgang til Løkke

Problematisk at statsministeren holder møde med storfiskere om politik, før de donerer penge til LøkkeFonden, siger fiskeriordførere

Også i år var der støtte til LøkkeFonden fra kvotekonger. Foto: Ernst Van Norde
Også i år var der støtte til LøkkeFonden fra kvotekonger. Foto: Ernst Van Norde
Annonce:
Følg Politik

Både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet skærper nu kritikken af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forud for et afgørende samråd i morgen.

– LøkkeFonden minder mere og mere om en erhvervsklub, hvor man - trods det gode formål - kan købe sig adgang til landets højeste embede, siger Dansk Folkepartis fiskeriordfører, Ib Poulsen, til Ekstra Bladet.

Kritikken kommer, efter Fødevarewatch i dag har afsløret, at Løkke holdt møde med netop storfiskere forud for et pengeindsamlingsarrangement i LøkkeFonden, hvor konen Solrun er formand, i 2016.

Løkke holdt møde med storfiskere før torskegilde

Annonce:

– Det her gør, at der nu er endnu flere spørgsmål, der skal stilles og som Løkke skal svare på. Der er nu åbenbart flere misforhold med det, han har sagt på samrådet i november, og det der viser sig i afsløringer, siger Ib Poulsen til Ekstra Bladet.

– Jeg mødes også med repræsentanter fra erhverv, men jeg er glad for at få en kop kaffe og et stykke brød.

Fra Socialdemokratiet er der også kontant kritik:

– Lars Løkkes egen kasketforvirring, hvor han prøver at være forskellige udgaver af sig selv i forskellige sammenhænge, bliver ikke bare en sølle forklaring i en højbetændt sag, men også et problem i sig selv, og jeg må bare sige, at spørgsmålene tårner sig op forud for samrådet på onsdag. Jeg får mere og mere svært ved at se, hvordan han mon vil forsøge at forklare at have have talt sandt og givet korrekte oplysninger under ministeransvar i november. I hvert fald ikke uden at rode sig ud i nye søforklaringer, og det er jo mildest talt ikke gået ret godt indtil nu, siger fiskeriordfører Simon Kollerup.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en uddybende forklaring fra Lars Løkke Rasmussen, som over for Fødevarewatch bekræfter, at han var til stede til mødet om fiskeri i 2016.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: