Annonce:
Annonce:

DF skærper tonen: Lunde holder hånden over magtfulde fiskere

Løj ministeren på samråd? Notat fra styrelse modsiger ministerens forklaring under samråd om fiskekvoter fredag

Det er ifølge DF's fiskeriordfører, Ib Poulsen, spil for galleriet, når Esben Lunde siger, at han vil stække kvotekongerne. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Jens Dresling
Det er ifølge DF's fiskeriordfører, Ib Poulsen, spil for galleriet, når Esben Lunde siger, at han vil stække kvotekongerne. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Jens Dresling
Annonce:
Følg Politik

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde (V) holder hånden over fiskeriets magtfulde og kapitalstærke 'kvotekonger' og foreslår derfor nogle indgreb i mod dem, som han er sikker på ikke virker.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis fiskeriordfører Ib Poulsen.

Dermed er det svært for Dansk Folkeparti at samarbejde med miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) om at bekæmpe fiskeriets magtfulde kvotekonger.

Faktisk tror fiskeriordfører Ib Poulsen slet ikke på, at ministeren har et oprigtigt ønske om at stække storfiskerne, der sidder på meget af fiskeriet.

Det siger Ib Poulsen, efter at Berlingske har beskrevet, at et notat fra en styrelse under ministeriet modsiger de forklaringer, ministeren kom med under et to en halv time langt samråd fredag.

Dokumenter belaster Esben Lunde: Gav formentlig falske oplysninger under samråd

Annonce:

Her forklarede Lunde Larsen gentagne gange, at han havde fået at vide, at en såkaldt tro-og-love-erklæring var bedste bud på, hvad man kan gøre for at begrænse koncentrationen af fiskekvoter.

Men i et notat fra det, der dengang hed NaturErhvervsstyrelsen, som Berlingske og Ritzau har set, fremgår det, at en sådan erklæring 'ikke vil være hensigtsmæssig'.

Det er på den baggrund, at Ib Poulsen lørdag siger:

- Tro-og-love-erklæringen er måske det bedste bud. Men det er det bedste bud i forhold til at bevare kvotekongernes magt over dansk fiskeri. Og det er det, DF ønsker at gøre op med.

- Politisk ønsker han (ministeren, red.) åbenbart at holde hånden over kvotekongerne.

Alvorlig udvikling
Om Lunde Larsen kan blive siddende som minister, har DF ikke taget stilling til endnu.

DF sparker Lunde-sag til hjørne: Kræver flere svar

- Jeg arbejder ud fra et politisk mål om at gøre op med kvotekongerne. Så længe ministeren hedder Esben Lunde, arbejder jeg sammen med ham. Kommer der en anden, arbejder jeg sammen med ham, siger Ib Poulsen.

Annonce:

Socialdemokratiets fødevareordfører, Simon Kollerup, kalder det en alvorlig udvikling. Dokumenterne afslører, at ministeren har givet misvisende oplysninger til Folketinget, mener han.

- Virkeligheden har jo været, at den tro-og-love-erklæring, ministeren klynger sig til, er noget, som styrelsen direkte har advaret mod, siger han.

- Ministeren må komme med en mere troværdig forklaring. Indtil videre kan vi bare konstatere, at vi har fået misvisende oplysninger.

Ekstra Bladet afslørede fredag, hvordan Thyborøns største fiskeskipper og reder John-Anker Hametner Larsen fungerer som pengeindsamler for statsminister Lars Løkke Rasmussens fond. Over 800.000 kroner har han indsamlet til Løkkes fond på godt tre år.

Kvotekonge støtter Løkkes fond

Fyr Esben

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: