DF: Slut med asyl i Danmark

Danmark bør drive asylcentre i flygtninges nærområder, og flygtninge skal ikke have krav på en bolig, mener DF

Arkivfoto: AP
Arkivfoto: AP
Følg Politik

Den danske asylpolitik skal lægges helt om, hvis det står til Dansk Folkeparti, der ifølge meningsmålinger vil blive landets tredjestørste parti efter det kommende valg.

DF mener, at Danmark skal oprette og betale for driften af asylcentre i udlandet, så der på sigt ikke længere gives asyl til folk på dansk grund. Det fremgår af et nyt udspil, skriver TV2.

Samtidig skal det ikke længere være et retskrav, at flygtninge skal ud i en bolig. I stedet skal flygtninge bo på asylcentrene, indtil de kan sendes tilbage til deres hjemland.

Bagerst i køen
- Vi ser, at der desværre er eksempler på, at danskere bliver skubbet bagest i boligkøen. Det, synes vi, er hamrende urimeligt, for nu at sige det, som det er. Vi mener ikke, at folk, der kommer til Danmark, skal kunne hoppe over danskerne i køen, siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, til TV2.

Den del af udspillet tager Venstres udlændingeordfører, Karsten Lauritzen, positivt imod.

- Der kan være gode grunde til at slække på retskravet til en bolig. Det vil vi gerne overveje. Det vigtigste for Venstre er dog, at vi får antallet af asylansøgere bragt ned. 15.000 er simpelthen for mange, siger Karsten Lauritzen til TV2.

Kort opholdstilladelse
Dansk Folkeparti lægger i udspillet også op til, at alle, der godkendes til asyl, får en midlertidig opholdstilladelse på et år. Herefter vil asylansøgeren skulle søge igen for at opnå endnu en midlertidig opholdstilladelse.

Lykkes det ikke for vedkommende, skal personen sendes hjem.

Ifølge TV2 vil DF også pålægge myndighederne at gennemgå opholdsgrundlaget for de flygtninge, der har været i Danmark i ti år eller mindre. Der bør ifølge partiet lægges stor vægt på, at familieliv kan foregå andre steder end i Danmark.

Tag testen: Hvilken kandidat skal du stemme på?

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+