DF står fast: Politiskolesag er pinlig for regeringen

Et flertal i Folketinget har længe afvist en nybygget politiskole i Herning. Nu må regeringen lytte, siger DF

Arkivfoto: Jens Dresling, POLFOTO
Arkivfoto: Jens Dresling, POLFOTO

Dybt pinligt og træls.

Sådan betegner Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, det langstrakte forløb omkring placeringen af politiskolen i Vestdanmark.

Dermed bruger han næsten sammen ord som formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, der torsdag kom med en klar opfordring til Christiansborg: "Kom så i gang".

Selv om det snart er 14 måneder siden, at et flertal bestående af blå blok og Socialdemokratiet blev enige om, at man ville have en ny politiskole, så er den fortsat ikke blevet placeret.

Ansvaret ligger hos regeringen, som står fast på en nybygget politiskole i Herning, mener Peter Kofod Poulsen:

- Regeringen foretager sig ikke noget i sagen. Regeringen står i stampe og burde lytte til flertallet i forligskredsen, der vil noget andet end en placering i Herning, siger Peter Kofod Poulsen.

Han afviser, at Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet burde opgive kravet om, at politiskolen i stedet opføres i en en eksisterende tom bygning, som flere kommuner har tilbudt:

- Det her handler ikke om for eller imod Herning. Det handler, hvorvidt vi skal bruge en eksisterende bygning eller nybyggeri.

- Vi foretrækker en eksisterende bygning på grund af prisen og muligheden for hurtigere at uddanne betjente, siger Peter Kofod Poulsen.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) ønsker torsdag ikke at kommentere placeringen af politiskolen.

12 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere