Annonce:
Annonce:

DF-top i ny krig mod Esben Lunde

Partitoppen i DF lægger ikke skjul på, at nye oplysninger i sagen om de såkaldte kvotekonger er meget belastende for Esben Lunde

Esben Lunde Larsen. Foto: Jens Dresling
Esben Lunde Larsen. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Politik

Dansk Folkeparti er efterhånden godt og grundigt trætte af miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsens ageren i sagen om fiskeriets såkaldte kvotekonger.

I partitoppen lægger man ikke skjul på, at man samlet set finder sagen meget alvorlig, efter at Berlingske har foretaget en omfattende gennemgang.

- Nu er der indkaldt til et samråd i sagen. Og her skylder vi ministeren at høre, hvad han har at sige. Men hvis det, Berlingske skriver, står til troende, er det en meget alvorlig sag, siger ledelsesmedlem Søren Espersen om partiets stilling i sagen uden at ville komme sanktionsmulighederne nærmere lige nu.

DF har tidligere været meget tæt på at fyre Lunde i kvotekonge-sagen, da man mente, at han havde tilbageholdt oplysninger for støttepartiet. Ministeren reddede sig dog med nød og næppe ved at give en stor undskyldning.

Annonce:

Nu har Berlingskes gennemgang af sagen imidlertid afdækket, hvordan Esben Lunde har spillet et dobbeltspil i sagen om storfiskerne..

Efter nye afsløringer om Esben Lunde: 'Nu stopper festen'

I DF's top lægger man ikke skjul på, at man har læst Berlingskes nye research med stor interesse. Man står nu tilbage med et indtryk af, at Esben Lunde har trukket tingene i langdrag og direkte har holdt oplysninger skjult.

- Samlet set er det alvorligt, for han formår tilsyneladende ikke på en ordentlig måde at drive politisk samarbejde, som en top-DF'er formulerer det.

Afventer samråd
Nu afventer DF-toppen så Esben Lundes forklaring på det samråd, som Enhedslisten har indkaldt til.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er man i DF opmærksomme på, at man ikke ender i samme situation som under sidste ministerstorm, hvor man bankede løs på ministeren, men endte med at frede ham efter en undskyldning.

Annonce:

Derfor skal partiets retorik afstemmes efter, hvilke konsekvenser sagen potentielt kan få. I den forbindelse spiller Lundes forklaring under det kommende samråd en afgørende rolle.     

To gule = rødt
DF's fiskeriordfører, Ib Poulsen, der var med til at give et 'kæmpe gult kort' til Lunde så sent som i april, lægger dog ikke skjul på, at de nye oplysninger i sagen er stærkt belastende for miljø- og fødevareministeren.

- Vi er enige om, at det er en meget, meget alvorlig sag. Som jeg har sagt: To gule kort er lig et rødt, siger Ib Poulsen efter at have drøftet sagen med sin partiledelse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Har dansk spiontjeneste ofret sin mand?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: