DF-top undrer sig: Trolex rørende enig med koncert-sponsor

Beskæftigelsesministerens syn på udenlandsk arbejdskraft flugter direkte med holdningen hos hoteldirektør bag gratis koncertbilletter. Det har man noteret sig hos både DF og S

Ekstra Bladets Janus Østergaard forklarer Troels Lund Poulsen-sagen

Enigheden mellem Troels Lund Poulsen (V) og den hoteldirektør, der har givet beskæftigelsesministeren en række attraktive koncertbilletter, er stor, når det kommer til udenlandsk arbejdskraft.

Det noterer man sig både hos regeringens parlamentariske grundlag, Dansk Folkeparti, samt i Socialdemokratiet. 

Troels Lund Poulsen er således tilhænger af, at der kommer mere udenlandsk arbejdskraft til Danmark. Ellers koster det arbejdspladser, har ministeren ladet forstå.

Ministerens syn på den sag deles til fulde af direktøren i hotelvirksomheden BC Hospitality Group, Allan Agerholm, der har blandet sig i debatten ved at eksempelvis slå fast, at ’væksten i Danmark går i stå uden hjælp fra udenlandsk arbejdskraft’. 

Samme Allan Agerholm har – som afsløret af Ekstra Bladet – givet Troels Lund Poulsen otte gratis billetter på blot et år til eftertragtede koncerter i Royal Arena.

Troels Lund Poulsen med kæresten Anne Simonsen før koncerten med Metallica i Royal Arena. De eftertragtede billetter blev betalt af BC Hospitality Group, der har VIP-adgang til arenaen. Foto: James Alexander Thisted/Ritzau/Scanpix Dansk politik Koncert-kongen: Troels Lund vælter sig i gratis billetter

Tanken har strejfet mig
Dette sammenfald får Martin Henriksen, medlem af ledelsen i Dansk Folkeparti, til at tænke sit.

– Det har altid undret mig, hvorfor regeringen går så meget op i at hente mere udenlandsk arbejdskraft til Danmark, når regeringens egne analyser siger, at der faktisk ikke er mangel på arbejdskraft, siger Martin Henriksen til Ekstra Bladet og fortsætter:

– Tanken om, at der skulle være en sammenhæng (til de gratis koncertbilletter, red.), har da strejfet mig. Men jeg ved det ikke, så jeg anklager ikke nogen. 

– Når det er sagt, så skal man tænke over omfanget af de gratis billetter, og der kan det godt virke lidt voldsomt, siger Martin Henriksen, der understreger, at han ikke har noget imod, at en minister modtager en gratis billet i ny og næ.

Stjernekunstnere
Ligesom Martin Henriksen har Socialdemokratiets udlændingeordfører, Mattias Tesfaye, noteret sig, at Allan Agerholm står bag mange af de gratis koncertbilletter til Troels Lund Poulsen samtidig med, at hoteldirektøren er en varm fortaler for udenlandsk arbejdskraft.

I en kommentar til sagen lyder det fra Tesfaye:

– Vi skal ikke åbne for mere arbejdskraft fra Afrika og Asien. Der er rigeligt med arbejdsløse i Europa, som hoteldirektøren kan starte med at ansætte. Jeg har en klar forventning om, at ministerens holdninger selvfølgelig ikke er påvirket af gaver fra erhvervslivet.

Billetterne, som BC Hospitality Group har givet Troels Lund Poulsen, har været til koncerter med stjernekunstnerne Metallica, Céline Dion, Sting og Depeche Mode.

Vip-adgang
Alene i salgspris koster disse billetter op til 8030 kroner. Dertil kommer eventuel vip-forplejning i forbindelse med koncerterne.

BC Hospitality Group har som partner i Royal Arena adgang til netop vip-billetter til koncerter.

Med disse kan man entrere den ’eksklusive vip-etage’ med egen indgang, hvor der kan vælges mellem flere forskellige menuer i vip-restauranten, og hvor man kan sætte sig i særligt komfortable vip-sæder under koncerten.

Hverken at BC Hospitality Group eller Beskæftigelsesministeriet har villet fortælle, hvad de pågældende billetter er værd.

Undres over niveauet
Beskæftigelsesministeriets pressetjeneste oplyser, at Troels Lund Poulsen har ikke nogen kommentarer.

Fra Allan Agerholms side bliver skytset rettet mod Martin Henriksen og Mattias Tesfaye.

’Jeg stopper aldrig med at undres over niveauet fra de to herrer. Det er et uomtvisteligt fakta, at der ikke i fremtiden vil være tilstrækkelig med relevant ledig arbejdskraft, hverken i Danmark eller i øvrigt generelt i forhold til den indvandring vi normalt ser fra EU. Men hvis opsvinget varer ved, og vi derfor om lidt skal sige nej til opgaver, fordi vi mangler kvalificeret arbejdskraft, så vil jeg da kontakte Henriksen og Tesfaye og bede dem om at anvise den.’

Det har de sagt

Allan Agerholm i Berlingske Business 12. juni 2017:

– Hvis opsvinget fortsætter, og det håber vi selvfølgelig på, er vi kun måneder fra at være i en situation, hvor der ikke længere er nok arbejdsløse, der er i stand til at tage et arbejde, til at hele branchen kan få den nødvendige arbejdskraft. Så har vi ikke ret mange andre muligheder end at begynde at kigge mod udlandet og begynde at importere udenlandsk arbejdskraft til de ledige jobs, siger Allan Agerholm.

Troels Lund Poulsen i Finans 21. december 2017:

Ministeren bebuder en ny strategi for international rekruttering, der skal lette adgangen til det danske arbejdsmarked for udenlandske statsborgere:

– Flere og flere virksomheder siger nej til ordrer. Nogle begynder at overveje, om deres virksomhedsudvidelse skal ligge i Danmark. Vi er der, hvor manglen på arbejdskraft begynder at koste danske arbejdspladser, og det må Folketinget forholde sig til, lyder det fra Troels Lund Poulsen.

Troels Lund Poulsen varsler desuden, at det er kommet til et opgør med Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet om lettere adgang for udenlandsk arbejdskraft.

De to partier har ad flere omgange tvunget regeringen til at stramme reglerne ved bl.a. at hæve beløbsgrænsen til en årsløn på knap 418.000 kr. i den såkaldte beløbsordning, der giver udlændinge uden for EU adgang til det danske arbejdsmarked.

Allan Agerholm på Twitter 11. oktober 2017:

Hoteldirektøren slår fast, at der mangler hænder i hans branche og peger på, at der bør ske noget med netop beløbsgrænsen:

’Sænk grænsen til 250k (250.000 kr., red)’.

279 kommentarer
Vis kommentarer