DF-toppen i aktion: Messerschmidt banket på plads

Morten Messerschmidt fik på et telefonmøde med DF-topledere besked på at lægge en erklæring ud på Facebook

Morten Messerschmidt (foto: Jens Dresling, Polfoto)
Morten Messerschmidt (foto: Jens Dresling, Polfoto)

Morten Messerschmidt har endnu en gang reddet sit politiske liv i Dansk Folkeparti.

Det skete efter et telefonmøde med enkelte af DF's topledere i går formiddags, hvor kravet til Morten Messerschmidt var meget enkelt:

- Se at få lukket denne sag med Rikke Karlsson. Hun har talt om, at hun vil til bunds i, hvor mange penge DF har fået fra det europæiske parti Movement for a Europe of Liberties and Democracy (MELD) og den europæiske fond Foundation for Europe of Liberties and Demoracy (FELD). Så hjælp hende dog med det, lød ordren fra DF toplederne til Morten Messerschmidt ifølge Ekstra Bladets oplysninger.

Morten Messerschmidt fik besked på, at hans redegørelse skulle ud på Facebook ved 13-tiden, og det kom den.

Se også: Messerschmidt i heftigt forsvar: Falske og forblommede påstande

Bestemmer alt
DF's topledelse består af fem personer: Formand Kristian Thulesen Dahl, gruppeformand Peter Skaarup, næstformand Søren Espersen, Morten Messerschmidt selv og pressechef Søren Søndergaard.

De fem udgør et koordinationsudvalg, der groft sagt bestemmer alt i partiet.

Da Rikke Karlsson i tirsdags meldte sig ud af DF's gruppe i Europa-Parlamentet, skete det på noget nær det værst tænkelige tidspunkt for DF toplederne, der er i gang med at lave en kampagne for, hvorfor de danske vælgere skal stemme nej ved EU afstemningen 3. december.

Se også: Messerschmidt i heftigt forsvar: Falske og forblommede påstande

Stemmetal
Morten Messerschmidt er en omstridt person i partiet, men han har styrket sin position efter de to seneste valg til Europa-Parlamentet, hvor han i 2009 fik 284.500 stemmer og ved valget i 2014 fik 465.758 personlige stemmer.

Ved valget i maj 2014 fik DF fire af de 13 danske mandater i parlamentet, og partiet blev samtidig det største danske parti, mens det nuværende regeringsparti Venstre mistede et mandat og kun har to mandater i EU.

Morten Messerschmidt er udset til at skulle spille en afgørende rolle for DF i kampagnen mod et dansk nej ved EU afstemningen 3. december.

Derfor var det et krav til Morten Messerschmidt fra de øvrige DF topledere, at han hurtigst muligt skulle få lagt sagen med Rikke Karlsson død.

Se også: Her er DF-bådturen EU gransker

Troværdighed
DF-toplederne er bange for, at Morten Messerschmidt kan miste noget af den troværdighed, han fik hos de danske vælgere ved EU valget i maj 2014, så ordren fra dem til Morten Messerschmidt var derfor ganske enkel:

- Giv Rikke Karlsson den forklaring, hun har bedt om. Så kan vi håbe på, at hun nedlægger sit mandat, lød det til Morten Messerschmidt.

200 kommentarer
Vis kommentarer