DF tror fortsat på Europol-aftale

Når EU-Kommissionen sår tvivl om Europol-aftale til Danmark bidrager det til EU-leden, mener Dansk Folkeparti

Det er op til regeringen at konkludere, hvornår man ikke kan komme videre i forhandlingerne om en parallelaftale til Europol.

Det siger EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth (DF) i kølvandet på, at EU-Kommissionen tirsdag igen såede tvivl om, hvorvidt Danmark kan forblive medlem af det europæiske politisamarbejde Europol.

- Jeg tror, rigtig mange mennesker har svært ved at forstå, hvad EU har gang i. Storbritannien har lige meldt sig ud af EU, og det kan nærmest per automatik få en aftale, mens Danmark som medlemsland bare kan få en bar ende at trutte i.

- Det er uelegant arrogance fra EU-systemet, at man ikke forsøger at imødekomme medlemslande, siger han og fremhæver, at det bestemt bidrager til EU-leden.

Ved folkeafstemningen 3. december sidste år stemte et flertal af danskerne nej til at erstatte retsforbeholdet med en tilvalgsordning, og det betyder, at Danmark inden længe ryger ud af Europol.

Med henvisning til afstemningen sagde EU-Kommissionens første næstformand, Frans Timmermans, tirsdag, at de danske vælgeres holdning var meget klar.

Det sagde han til TV2 efter sin tale ved DI's topmøde for omkring 1000 erhvervsledere i København.

EU kæmper med en flygtningekrise, EU-skepsis, briternes farvel til EU og efterdønningerne fra finanskrisen.

Men aftalen om Europol bør ikke tage lang tid, lyder argumentet fra DF.

- Det er en lille ting, det er et lille problem, Danmark har. Andre lande har andre problemer, dette bør kunne løses, siger Kenneth Kristensen Berth.

Han har svært ved at vurdere statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) indsats for at få en aftale på plads. Kenneth Kristensen Berth fremhæver to måder, hvor DF vil stille sig tilfreds.

- Hvis det skal stå til troende, det Løkke siger, at der ikke kommer en ny folkeafstemning, uden at DF bakker op om et ja. Så har han kun den mulighed at lave en parallelaftale eller at udskrive en folkeafstemning om Schengen, siger han.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde