DF-Ungdom afviser: Vi støtter ikke Donald Trump

Den farverige præsidentkandidat skal have credit for nogle af sine pointer, men han er også en politisk klovn, lyder det fra DFU-formanden

Donald Trump har nogle pointer, mener formanden fir DF-Ungdom. Men af to onder er Hillary Clinton det mindste, vurderer han. Foto: AP
Donald Trump har nogle pointer, mener formanden fir DF-Ungdom. Men af to onder er Hillary Clinton det mindste, vurderer han. Foto: AP

Ekstra Bladet skrev tidligere i dag, at DF-Ungdom støtter Donald Trump. Men det afviser landsformand Lucas Hultgren 100 procent.

- Vi støtter ikke Donald Trump, fastslår han.

- Det er for langt ude, at Ekstra Bladet skriver, at vi støtter Donald Trump. Og at kilden er en sang på Folkemødet. Det var jo ikke en sang, hvor vi skulle komme ud med vores partiprogram. Så skulle I også skrive det om DSU og KU, for de lavede præcis samme sang, siger han.

Vildfarelsen skyldes dog også, at DF-Ungdom i februar skrev på organisationens officielle Facebook-side, at man rent faktisk støttede Donald Trump. EU-parlamentariker Morten Messerschmidt forklarer, at han i februar på DF-Ungdoms årsmøde var festtaler og i den forbindelse gjorde lidt grin med, at ungdomspartiet havde støttet Trump i offentligheden. (artiklen fortsætter under billedet)

'We support you', lød det fra DF-Ungdom, men det var en fejl.
'We support you', lød det fra DF-Ungdom, men det var en fejl.
 

- Det var en fejl, og det har jeg afvist i flere medier, siger Lucas Hultgren.

Medarbejder tog fejl
Landsformanden forklarer, at det var organisationens eneste medarbejder, som fejlagtigt troede, at DF-Ungdom støttede Donald Trump.

Blandt andet fordi folketingsmedlemmet for DF, Kenneth Kristensen Berth, havde udtalt klar støtte til Trump i medierne.

- Det er så dumt. Så begik medarbejderen den fejl at tænke, at der ikke var problematisk i at lægge det op. Men vi støtter ikke Donald Trump. Vi støtter ikke nogen af de to kandidater. Der er ikke nogen af dem, som er oplagte at støtte. Men jeg så, at Morten Messerschmidt sagde, at det nok var bedst, hvis Hillary Clinton blev præsident - og det synes jeg egentlig, at han har meget ret i.

- Hvorfor?

- Fordi Trump har nogle pointer, og der er nogle af de ting, som han bringer til torvs, som er sundt og godt, at de amerikanske politikere bliver presset til at få gjort.

- Men han er også bare for stor en politisk klovn rent ud sagt. Der er for mange ting, som stritter - og han har ikke styr på fakta. Det ene øjeblik vil han bombe Danmark og Europa med atomvåben. Og så pludselig bliver han lidt mere moderat og seriøs. Det er for useriøst. Det er altså verdens mægtigste embede, hvis han bliver valgt.

- Så af to onder foretrækker I Hillary Clinton?

- Ja, det er lidt forfærdeligt at sige,  men … ja. Trump bringer nogle ting frem. Den credit må man give ham, og der er jo åbenbart en masse amerikanere, som mener, at han er den rigtige mand. Nok fordi de er så trætte af det system, der har været. Hvor det er blevet for indspist - og det føles måske korrupt. Man lytter ikke og gør ikke noget. Der kan han måske bidrage med noget positivt ved at tvinge politikerne til det.

- Hvis Hillary Clinton er mere af det samme – hvad er det så, at Trump kan bidrage positivt med?

- Han har jo en pointe i, at det er et kæmpe problem, at den store del af den amerikanske middelklasse faktisk ikke har haft en fremgang i købekraften i flere årtier. Samtidig bliver de allerrigeste bare rigere og rigere. Det giver jo en kæmpe ulighed og et uharmonisk samfund, når det kun er en del af befolkningen, som oplever fremgang.

- Og så har han jo en pointe i, at den store indvandring til USA også er et problem. Og så er der selvfølgelig noget med illegal arbejdskraft, som hænger meget godt samme med kampen for den store del af middelklassen. Der er jo mange arbejdspladser, som forsvinder på grund af billig arbejdskraft.

Både Morten Messerschmidt og hans lillesøster støtter Hillary Clinton som USA's næste præsident.  Keith Srakocic/AP/Polfoto Dansk politik Messerschmidt om Trump: Skingrende sindssygt

108 kommentarer
Vis kommentarer