DF-veteran efter Messerschmidt-comback: Få fingeren ud

EU tager sig alt for god tid, lyder det fra Søren Espersen. Hans Engell mener, at DF løber stor risiko ved at lukke Messerschmidt ind i den landspolitiske varme

Søren Espersen mener, at EU trækker pinen ud. Foto: Jonas Olufson
Søren Espersen mener, at EU trækker pinen ud. Foto: Jonas Olufson

Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, mener ikke, at Meld-sagen længere er nogen som helst hindring Morten Messerschmidt.

Det siger han, efter stemmerslugeren fra Europa-Parlamentsvalget i 2014 har meddelt sit ønske om comeback til Folktinget

– Det er ingen hemmelighed, at Morten ikke ville tilbage til Europa-Parlamentet. Og at han gerne ville tilbage til Folketinget. Så må man prøve at finde en kreds, og det er så åbenbart sket. Ret hurtigt, tror jeg nok. Og det er jo fint nok.

– Men det er jo heller ikke nogen hemmelighed, at der er visse udeståender med Meld og Feld, som EU's antisvindel-enhed Olaf undersøger. Hvordan ser I på det?

– Hvor har du har fra, at Olaf undersøger sagen? Vi har ikke hørt fra dem i to år.

– Så sent som i marts har EU sendt et brev til Morten Messerschmidt, hvori de skriver, at de vil forsøge at gøre krav på pengene. Så er sagen da ikke afsluttet ...

Morten Messerschmidt holder grundlovstale i hjembyen Frederikssund. Foto: Mogens Flindt Dansk politik Stadig under mistanke

– Jamen, hvad så om de kom i gang med det. Morten har været raskmeldt i et år siden grundlovsdag sidste år. Første dag, han vendte tilbage, bad han om at blive afhørt, så han kunne få en afslutning på den her sag. De har ikke engang gidet svare ham. Hvad laver de egentlig? Ligger de bare og snorksover? Eller venter de på, at der bliver valg? Jeg er meget forarget over, at de ikke får fingeren ud.

– Hvad gør I så, hvis de får fingeren ud?

– Vi har tigget og bedt om det i to år. Hvad mere kan vi gøre? Foreløbig er der ingen sag. Der er ingen sigtede, der er ingen tiltalte, der er ikke rejst noget krav. Vi har pengene stået på en spærret konto. Men vi hører ingenting. Så i mine øjne er der ingen sag. Og en sag starter som regel med, at man afhører nøglepersonen. 

– Så I jeres øjne er han ren som sne?

– Men der er ingen sag. Der er ingen sigtet. Der er intet krav. Der har været avisskriverier, ja. Men hvis der er en sag, så kom dog i gang.

Kristian Thulesen Dahl og Morten Messerschmidt glæder sig over det flotte resultat ved EU-valget i maj '14. Foto: Peter Hove Olesen
Kristian Thulesen Dahl og Morten Messerschmidt glæder sig over det flotte resultat ved EU-valget i maj '14. Foto: Peter Hove Olesen
 

Hans Engell: DF løber en risiko

Dansk Folkeparti løber en risiko ved at opstille Morten Messerschmidt til Folketinget, før sagerne om misbrug af EU-midler er afgjort.

Det vurderer Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell.

– Kommer der alvorlig kritik, så trækker han som folketingsmedlem sagen lige ind i noget, der kan minde om en folketingsvalgkamp. Så det er en risiko, de løber. Men DF har valgt at sige, at tvivlen kommer Messerschmidt til gode, siger Engell.

– Hele hans politiske skæbne hænger på den sag. Det er klart, at ender sagerne i ingenting, så vil det styrke ham meget, fordi det har været en kæmpe belastning for ham.

– Ender det i en alvorlig sag, så er det klart, at så vil det være en belastning, for der er meget, som tyder på, at revisionsmyndigheden bliver færdig på et tidspunkt, som ligger midt i en dansk valgkamp, vurderer Hans Engell.

Messerschmidt satte i 2014 dansk rekord for flest stemmer ved valget til Europa-Parlamentet, hvor han kom ind med 465.758 personlige stemmer.

Han sad i Folketinget i perioden 2005 til 2009.

Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell vurderer, at Dansk Folkeparti tager et sats ved at stille Morten Messerschmidt op til Folketinget, når sagerne med Meld og Feld endnu ikke er afgjort. Foto: Ritzau Scanpix Dansk politik Meld-sagen ruller stadig: Messerschmidt stiller op til Folketinget

183 kommentarer
Vis kommentarer