DF vil forkorte omdiskuteret omfartsvej

Kristian Thulesen Dahl lægger sig fladt ned: Omfartsvej til knap 400 millioner kroner var en fejl. - Vi ramte forbi skiven, lyder det

Grafik: Transportministeriet
Grafik: Transportministeriet

Dansk Folkeparti er parat til at droppe dele af planen om en omfartsvej ved Mariager.

Forslaget om en 377 millioner kroner dyr omfartsvej ved Mariager, der skulle føre tung trafik uden om byen, er blevet mødt af hård kritik. 

I stedet for omfartsvejen foreslår Dansk Folkeparti en mindre omfartsvej ved Mariager til 80 millioner kroner, der ifølge TV2 skal gå til Alstrup og ikke som tidligere til Assens.

Blandt andre TV2 og Radio24syv har bragt nyheder om, at den tunge trafik i Mariager er meget begrænset. Samtidig har tidligere undersøgelser fra Vejdirektoratet ikke vist, at der skulle være behov for en omfartsvej.

Specielt Dansk Folkepartis transportordfører Kim Christiansen har været en fortaler for omfartsvejen.

Turister springer knap så meget for livet
Kim Christiansen bor selv i nærheden af Mariager og driver en kro i byen. Overfor Radio24syv har han sagt, at den tunge trafik betød ødelagte tagrender og blomsterkrukker i byen, og at den udgør en sikkerhedsrisiko.

- Det handler om sikkerhed for skolebørn. Det handler om sikkerhed for de mange turister, der krydser Havnevej hver sommer, men som må springe for livet, fordi der kommer et 25 meter vogntog kørende forbi, sagde Kim Christiansen tidligere til radiostationen.

Han har også i hård vendinger angrebet pressen fordi, der er blevet skrevet kritiske historier om omfartsvejen.

Kim Christiansen. Foto: Ritzau Scanpix Dansk politik Politiker i sviner på Facebook: 'I mangler lidt indhold i jeres røvkedelige liv'

Forbi skiven
Omfartsvejen var en del af den 110 milliarder kroner store infrastrukturplan, som regeringen og Dansk Folkeparti præsenterede midt i marts.

Om den gevaldige kovending, siger DF-leder Kristian Thulesen Dahl til TV2 News:

- Vi har lyttet til kritikken, og erkender, at vi måske ikke har ramt skiven helt rigtigt.

- Vi har brugt kritikken til at se på, om vi kan gøre noget ved byens udfordringer væsentligt billigere. Og det kan det faktisk. Der ligger et forslag, hvor man tager udgangspunkt i et beløb, der er væsentligt mindre, siger han.

Av, av, av. Vejen om Mariager blev aldrig en vindersag for DF. Formanden slår bak. Foto: Jens Dresling/RitzauScanpix
Av, av, av. Vejen om Mariager blev aldrig en vindersag for DF. Formanden slår bak. Foto: Jens Dresling/RitzauScanpix
 

 

707 kommentarer
Vis kommentarer