Annonce:
Annonce:

DF vil have Støjberg til at indføre ny stramning nu

Staten bør ifølge Dansk Folkeparti ikke længere betale for, at flygtninge henter familiemedlemmer til Danmark.

Annonce:
Følg Politik

Dansk Folkeparti er en vigtig, men også meget utålmodig spiller, når regeringen skal stramme op på udlændingeområdet.

Til januar skal endnu en omgang stramninger, som de borgerlige partier og Socialdemokraterne er blevet enige om, vedtages i Folketinget.

Men DF er utålmodig.

Partiets udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, opfordrer udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) til at sætte tempoet op i forhold til nogle af de punkter, aftalepartierne allerede er enige om.

- Vi er enige om, at staten ikke længere skal betale for, at flygtninge henter familiemedlemmer til Danmark. Det er vi glade for i DF. Men vi forstår ikke, hvorfor det ikke er indført endnu, siger Martin Henriksen til Ritzau.

- Det er sådan, at ministeren ikke behøver vente på, at lovforslaget bliver vedtaget, fordi der er en ministerbemyndigelse, som hun kan bruge.

- Så vores opfordring til ministeren er: Så indfør det dog. Jo før, jo bedre. Gerne i dag, gerne i morgen, gerne inden jul for den sags skyld.

- Der er et behov for, at vi hurtigt sender et signal om, at nu bliver der strammet lidt op i Danmark. Og det kan ministeren gøre relativt hurtigt, siger Martin Henriksen.

Han kalder ordningen for "åbenlyst urimelig".

- Det er underligt, at vi har en bestemmelse, som gør, at vi betaler for, at flygtninge kan få deres familie herop, men at vi ikke betale for, at hr. og fru Jensens søn, som finder en kone i udlandet, kan få sin kone herop, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: