DF vil ikke være med i en aftale om et forbud mod proformaægteskaber

Regeringen har lavet en bred aftale i Folketinget, som forbyder proformaægteskaber, hvor folk bliver gift i Danmark for at opnå opholdstilladelse. Dansk Folkeparti er de eneste, som ikke vil være med i den nye aftale

Alle partier i Folketinget, undtagen Dansk Folkeparti, har indgået en aftale, der forbyder proformaægterskaber indgået i Danmark, hvor formålet er at skaffe sig en opholdstilladelse i EU. Det oplyser Børne- og Socialministeriet.

- Jeg er rigtigt glad for, at vi har lavet en bred aftale i Folketinget, som sætter en effektiv stopper for proformaægteskaber. 

- Den betyder, at Danmark fremover ikke kan misbruges, til at udlændinge snyder sig til ophold i EU gennem proformaægteskaber, siger børne- og socialminster Mai Mercado (K).

Det er blevet et stort problem, at folk der er født udenfor Schengen-området bliver gift med en person fra EU, som de ikke kender i forvejen, for at få en opholdstilladelse. Dette skal den nye aftale, som Folketinget har indgået gøre op med.

- Vi sikrer dermed også, at kriminelle netværk ikke kan tjene penge på desperate menneskers håb om en bedre fremtid i Europa gennem et dansk proformaægteskab, siger børne- og socialminister Mai Mercado

Proformaægteskaber er ikke forbudte i dansk ægteskabslovgivning, og det er relativt nemt at opfylde betingelserne for at blive gift i Danmark.

Specialiseret enhed
I den nye aftale indgår det, at der vil blive oprettet en særlig specialiseret enhed, der har til formål at kontrollere de udenlandske par, hvor ingen af parterne er danske statsborgere eller har en tidsubegrænset ophold, kommer til Danmark for at blive gift.

Dansk Folkeparti har trukket sig fra aftalen, da man ønskede yderligere stramninger i aftalen. Partiet ønskede, at der i aftalen skulle være, at de udenlandske par skulle have en refleksionsperiode og obligatoriske samtaler, inden de ville kunne blive gift.

Stramningerne ville gå udover den bryllupsturisme der er blomstret frem i Tønder og på Ærø, hvor europæer rejser til, for at blive viet i smukke rammer. Dette ønskede regeringen ikke at være med til indføre.

- Den brede aftale om forbud mod proformaægteskaber smækker bagdøren til EU i for udlændinge, som gifter sig alene for at få ret til ophold. 

- Men vi har samtidig sørget for, at aftalen ikke kommer til at gå ud over den gode bryllupsturisme, siger Mercado.

127 kommentarer
Vis kommentarer