DF vil med i udlændingeaftale - ellers falder regeringen

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) falder, hvis han laver udlændingeaftale uden DF, siger Søren Espersen

Dansk Folkeparti vil vælte Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister, hvis regeringen laver en udlændingeaftale uden Dansk Folkeparti.

Det siger DF's udenrigsordfører, Søren Espersen, til TV2 i magasinet 'Udenfor Borgen'.

- En fast udlændingeaftale som et bredt forlig, hvor Venstre og Socialdemokratiet er med uden Dansk Folkeparti, det vil jeg ikke acceptere. Det vil være helt utænkeligt, siger Søren Espersen.

Spørgsmål: - Og hvad ligger der i det?

- Det vil vi ikke have, så vælter vi regeringen. Selvfølgelig gør vi det, siger Søren Espersen.

Han deltog i magasinet "Udenfor Borgen" med Socialdemokratiets udenrigsordfører, Dan Jørgensen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte mandag Storbritanniens premierminister, David Cameron, i London, hvor asylkrisen i EU i øvrigt var på dagsordnen.

Og statsministerens gled af, da han af dansk presse blev bedt om at forholde sig til, at Dansk Folkeparti rent faktisk ikke er blege for at trække tæppet væk under Venstre-regeringen, hvis partiet føler sig trådt tilstrækkeligt over tæerne:

- Jeg er rigtig ked af, at jeg ikke har haft lejlighed til at se det interview. Det lyder som en mand, der har svaret på et lidt hypotetisk spørgsmål, så det har jeg svært ved at forholde mig til, lød det fra Lars Løkke Rasmussen.

En anden af Dansk Folkepartis fremtrædende folk, integrationsminister Martin Henriksen, var også ude med riven efter Venstre og resten af blå blok, når det gælder asyltilstrømningen

Både Venstre, Liberal Alliance og De Konservative har tilsyneladende mistet lysten til at gøre noget ved udviklingen, lød beskyldningen fra Martin Henriksen.

50 kommentarer
Vis kommentarer