DF vil riste Mette F

Dansk Folkeparti og de tre øvrige partier i blå blok kræver konkrete svar fra justitsminister Mette Frederiksen om radikalisering i fængslerne

Justitsminister Mette Frederiksen kan se frem til nogle barske timer i folketingssalen, når hun skal svare på radikalisering af fanger i fængslerne
Justitsminister Mette Frederiksen kan se frem til nogle barske timer i folketingssalen, når hun skal svare på radikalisering af fanger i fængslerne

Justitsminister Mette Frederiksen kan belave sig på, at hun vil blive ristet over en sagte ild, når hun i eftermiddag i folketingssalen skal svare på spørgsmål fra Dansk Folkeparti, Venstre, Liberal Alliance og Konservative, om,  hvad hun har tænkt sig at gøre ved de 60 personer, der er blevet radikaliseret i jihadistisk retning i danske fængsler de seneste år.

Det er Dansk Folkepartis gruppeformand og retsordfører Peter Skaarup, der har hasteindkaldt justitsministeren til forespørgslen.

- Der er afsat to timer til forespørgslen, og jeg håber virkelig, at vi vil få nogle konkrete svar, siger Peter Skaarup til Ekstra Bladet.

Charlie Hebdo
Efter terrorangrebet på det franske ugemagasin Charlie Hebdo i januar oplyste Kriminalforsorgen, at 39 fanger var blevet radikaliseret i danske fængsler gennem de seneste år.

- For en uge siden fik vi at vide, at det tal er opjusteret til 60, siger Peter Skaarup.

- Mine spørgsmål til ministeren er er derfor: Hvor er de mennesker henne? Er de blevet løsladt? Er de under overvågning?

Imamer frit spil
- Mette Frederiksen har tidligere sagt, at Straffelovrådet ser på problemerne, men jeg mener ikke, at vi kan vente, til medlemmerne af det råd bliver færdige med deres arbejde.

- Det kan ikke være rigtigt, at imamer og andre har fri spil til at gå rundt i fængslerne og opildne fanger i jihadistisk retning. Ministeren må handle nu, og derfor håber jeg, at hun kommer med nogle konkrete svar, siger Peter Skaarup.

118 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere