DF vil tvinge flygtninge tilbage til Libyen

EU's krigsskibe skal afvise bådflygtninge i Middelhavet, mener DF's udlændingeordfører, Martin Henriksen

Det nytter ikke, når EU bruger ekstra 45,5 millioner kroner samt både, mandskab og udstyr til kystbevogtning for at redde bådflygtninge i Middelhavet. EU skal med krigsskibe tvinge bådflygtninge tilbage, hvor de kom fra - lige som Australien gør.

Det siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, efter EU-topmødet i Bruxelles om bådflygtninge.

- Man har så gode erfaringer i Australien. Man skal ikke overveje og analysere den australske model, men følge den, så man vender bådene omkring, siger Martin Henriksen.

Spørgsmål: - Nogle mener, at Australien bryder FN's flygtningekonvention ved at afvise bådflygtninge på havet og flytte dem til Nauru og Papua New Guinea?

- Det mener de ikke i Australien. Jeg opfatter Australien som et civiliseret land, siger Martin Henriksen.

EU's udenrigschef, Federica Mogherini, vil søge at få et FN-mandat til EU's aktion, som skal finde og sænke skibe, som fragter flygtninge fra havne i Libyen.

Dansk Folkeparti vil oprette flygtningecentre i nærområdet, men flygtningene skal ikke kunne søge asyl fra centrene, påpeger Martin Henriksen.

EU-landene ansporer såvel asylsøgere som afrikanere, der søger et bedre liv i Europa, til at betale menneskesmuglere store summer for at forcere Middelhavet i gummibåde og plimsollere i håb om, at de samles op af EU's skibe, mener DF's udlændingeordfører.

- Det er umuligt at skelne mellem de to grupper. Uanset hvor grundig sagsbehandlingen er - og den er meget lempelig i mange sydeuropæiske lande - så er det umuligt at skelne imellem økonomiske flygtninge og folk, der flygter fra krig, mener Martin Henriksen.

88 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere