DF'er anklaget for sexchikane: Partitop går ind i sagen

Partisekretær Poul Lindholm Nielsen har gjort det klart over for fynsk DF'er, at anklager om sexchikane er yderst alvorlige

DF's partisekretær Poul Lindholm Nielsen går ind i usædvanlig sexchikanesag (Foto: Polfoto)
DF's partisekretær Poul Lindholm Nielsen går ind i usædvanlig sexchikanesag (Foto: Polfoto)

Dansk Folkepartis absolutte top går nu ind i en usædvanlig sag om mulig sexchikane begået af et partiets byrådsmedlemmer.

René Lundegaard hedder DF'eren under anklage, der er medlem af byrådet i Nordfyns Kommune. Han benægter alle anklager.

Han er ifølge TV2 Fyn under anklage for at have begået sexchikane mod to kvindelige medarbedere, hvilket har fået kommunens borgmester til at indkalde byrådetsmedlemmet til to samtaler.

- Det her er selvfølgelig en fuldstændig uacceptabel adfærd, hvis det er sådan, det er fundet sted, som jeg har fået oplysninger omkring, udtaler borgmester Morten Andersen (V) til tv-stationen.

Sexchikanen skal angiveligt have fundet sted under et møde mellem René Lundegaard og en kvindelige medarbejder. Han beskyldes for at have taget hende på låret. En anden kvinde beskylder ham - ifølge det lokale medie - for at have sendt sjofle sms'er.

DF-top i sving
Fra Christiansborg er meldingen klar. Partisekretær Poul Lindholm Nielsen er gået ind i sagen, som han behandler med stor nidkærhed.

- Vi kigger selvfølgelig på sagen med alvorlige øjne, men på nuværende tidspunkt kan vi ikke gøre noget, siger han til Ekstra Bladet.

- Vi har selvfølgelig, efter vi er blevet opmærksomme på det, rettet henvendelse til René Lundegaard. Og han benægter alt.

- Vi har selvfølgelig forklaret ham, at det er meget alvorligt, så han skal fortælle det, hvis der er noget. Men han siger, der er ikke noget, fortsætter Poul Lindholm Nielsen, og forklarer om partiets foreløbige opklaringsarbejde:

- Vi har kigget på, om der var nogle sms'er med et indhold, vi kunne se. Det er der ikke. Det vil sige, der er ikke nogen rygende pistol. For nuværende er vi nødt til at afvente sagen og se, hvad der sker.

Sladder
- Hvad afventer I nu?

- Om der kommer nye oplysninger i sagen, siger Poul Lindholm Nielsen, der bidder mærke i, at der ikke er indgivet politianmeldelse eller lignende.

- Hvorfor holder I så skarpt øje med sagen. Det kan jo være sladder?

- Jeg ved ikke, om det er sladder. Det tør jeg ikke forholde mig til. Hvis der virkelig er noget om det, så er det alvorligt. Men det ved vi ikke, om der er. Vi skal ikke aggerere folkedomstol.

- Tror du på René Lundegaard, når afviser alt?

- Det kan jeg ikke udtale mig om, fordi det kan jeg ikke sige noget om. Men vi har spurgt ham. Og det er vores pligt. Om han taler sandt, det kan jeg ikke udtale mig om, siger Poul Lindholm Nielsen.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.