DF'er: Blev også misbrugt af Messerschmidt

- Jeg tror ikke på, at det er juridisk lovligt, at man bare kan indsætte folk i en bestyrelse uden, at de ved det, siger en dybt overrasket Jørn Dorhmann (DF), der også blev indsat i bestyrelsen for omstridt 'fond' af Morten Messerschmidt

Jørn Dorhmann bakker om Rikke Karlsson. De anklager begge Morten Messerschmidt for at have indsat dem i bestyrelsen for fallitboet Meld uden deres viden. - Jeg tror ikke på, at det kan være lovligt, siger Dorhmann. 
Se dokumenterne ved at klikke på 'næste'. Foto: ANDERSEN CICILIE S. / ALLOVER
Jørn Dorhmann bakker om Rikke Karlsson. De anklager begge Morten Messerschmidt for at have indsat dem i bestyrelsen for fallitboet Meld uden deres viden. - Jeg tror ikke på, at det kan være lovligt, siger Dorhmann. Se dokumenterne ved at klikke på 'næste'. Foto: ANDERSEN CICILIE S. / ALLOVER
Følg Politik

De to medlemmer af Europa-Parlamentet Jørn Dorhmann (DF) og Rikke Karlsson (tidligere DF) har siddet i bestyrelsen for Morten Messerschmidts omstridte EU-støttede 'fond' Meld uden at vide det.

Det fastslår de begge to overfor Ekstra Bladet.

Dermed bakker Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet Jørn Dorhmann 100 procent op om forklaringen fra den frafaldne DF'er Rikke Karlsson, der er niece til partiets næstformand Søren Espersen.

Se dokumenterne: Messerschmidt anklages for svindel

Ekstra Bladet har vist Jørn Dohrmann dokumenter fra de franske myndigheder, der viser, at han blev valgt til Melds øverste ledelse i november 2014 på en generalforsamling, hvor han - i lighed med Rikke Karlsson - afviser, at have været tilstede.

Det er Dansk Folkepartis europæiske frontfigur, Morten Messerschmidt, som har underskrevet og indsendt dokumenterne til de franske myndigheder, hvor fallitboet Meld er registreret og officielt hjemmehørende.

Dybt overrasket

- Jeg ved med 100 procents sikkerhed, at jeg ikke har sagt ja til at sidde i Melds bestyrelse. Jeg er helt uforstående og har aldrig været til et møde i Meld. Jeg tror ikke på, at det er juridisk lovligt, at man bare kan indsætte folk i en bestyrelse uden, at de ved det, siger en dybt overrasket Jørn Dorhmann, der altså stadig er partifælle med Morten Messerschmidt i Europa-Parlamentet.

- Hvis der findes folk, som har underskrifter - der viser, at jeg er blevet blevet valgt til bestyrelsen - så vil jeg opfordre til, at de bliver lagt frem, siger Dorhmann.  (artiklen fortsætter under dokumenterne)

 

 
Dokumenterne fra Direction de la Police Générale i Paris viser, at både Rikke Karlsson og Jørn Dorhmann blev indsat i bestyrelsen for Meld på en generalforsamling i november 2014. Begge afviser ethvert kendskab til at være blevet valgt til bestyrelsen. Dokumenterne er underskrevet af Morten Messerschmidt.
Dokumenterne fra Direction de la Police Générale i Paris viser, at både Rikke Karlsson og Jørn Dorhmann blev indsat i bestyrelsen for Meld på en generalforsamling i november 2014. Begge afviser ethvert kendskab til at være blevet valgt til bestyrelsen. Dokumenterne er underskrevet af Morten Messerschmidt.

Smækkede med døren
Rikke Karlsson smækkede som bekendt med døren til Dansk Folkeparti sidste efterår og blev løsgænger i Europa-Parlamentet, fordi hun gennem længere tid havde forsøgt at få indsigt i regnskaberne og de underliggende bilag fra det europæiske ’parti’ Meld og den tilhørende fond Feld.

Messerschmidt erkender: Betalte EU-regning med EU's egne penge

Både Karlsson og Dorhmann forklarede dengang, at de var blevet bedt om at underskrive blanke stykker papirer fra Meld og Feld, hvilket de nægtede. Begge forklarede, at de intet kendte til Meld, da de blev bedt om at skrive under. Men forklarede samtidig, at de muligvis havde underskrevet nogle papirer på fransk kort efter EU-valget i foråret 2014.

- Jeg er helt uforstående overfor, at man kan havne i en bestyrelse, som man ikke har sagt ja til. Der er andre sager, hvor folk er kommet galt af sted med at melde folk ind i bestyrelser, som de reelt ikke er en del af, forklarer Jørn Dorhmann.

- Da jeg sad i byrådet, havde vi sager med folk, der havde oprettet foreninger – og indsat folk i bestyrelser uden, at de vidste det. Så er det jo klart, at så er politiet jo nødt til at gå ind i de sager og se på, hvad der er op og ned. Hvis jeg kommer til at hæfte for et økonomisk ansvar. Hvis der skal betales penge tilbage – så vil jeg personligt gerne vide, hvad jeg har sagt ja til. Jeg kan slet ikke acceptere, at jeg skulle være bestyrelsesmedlem i Meld uden at vide det. Og dermed tage en risiko og hæfte for andre, som har brugt penge på en forkert måde. Det er ret utrygt, hvis det kan lade sig gøre, fortsætter han.

Har aldrig set budget eller regnskab

Ifølge Melds vedtægter er det bestyrelsen, som vedtager både budget og regnskab.

Men både regnskaberne for 2014 og 2015 er underskrevet af Morten Messerscmidt og DF’s medlem af Europa-Parlamentet Anders Vistisen, som blev valgt som kasserer på generalforsamlingen i november 2014.

Både Rikke Karlsson og Jørn Dorhmann afviser, at de nogen sinde er blevet forelagt et budget eller et årsregnskab.

Du kan læse de officielle vedtægter for Meld nedenfor:

Vedtægter Meld 1.pdf

Vedtægter Meld 2.pdf

Karlsson om Messerschmidts folk: Jeg skulle skrive under på blanke A4-ark

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+