DF'er forlader partiet: De har glemt 'DF classic'

Aia Fog skifter fra Dansk Folkeparti til Nye Borgerlige

Aia Fog (Foto: Anders Heeggaard).
Aia Fog (Foto: Anders Heeggaard).

Aia Fog har fået nok af Dansk Folkepartis udlændingepolitik, og derfor skifter hun nu parti til Nye Borgerlige.

Det bekræfter hun over for Ekstra Bladet.

Aia Fog, der er næstformand i Trykkefrihedsselskabet, mener, at Dansk Folkeparti i de seneste år 'har nedtonet den faste udlændingepolitik og værdipolitikken', og hun håber, at Nye Borgerlige 'kan bidrage til at få dem til ikke at glemme 'DF classic' hvad angår værdipolitikken'.

- Hvad er DF classic?

- Ved sidste valg syntes jeg, det var meget besynderligt, at vi ikke måtte tale om muslimsk indvandring. Vi skulle sige ikke-vestlig indvandring. Det, syntes jeg, var meget upræcist og i virkeligheden skadeligt for de grupper af ikke-vestlige indvandrere, som potentielt kunne være til gavn for vores samfund og bidrage positivt, siger Aia Fog og fortsætter:

- Jeg mener, at problemet er den muslimske indvandring. At islam skader vores land, vores sammenhængskraft og vores værdier.

Skifter parti igen
Hun håber, at Nye Borgerlige 'vil kunne prikke til den værdipolitik, som ligger i Dansk Folkeparti, men som ikke har den fremtrædende plads, det burde have'.

Aia Fog har været medlem af Dansk Folkeparti i ni år. Inden da var hun medlem af Socialdemokraterne.

I juni sidste år stillede hun op til Folketinget i Københavns Omegns Storkreds, men blev ikke valgt ind.

- Nu er det jo anden gang, du skifter parti. Hvilke tanker gør du dig om det?

- Jeg har ikke flyttet mig politisk. Jeg skiftede netop fra Socialdemokraterne til Dansk Folkeparti, fordi jeg mente, det var værdipolitikken, de kunne byde ind med. Men nu minder de mere og mere om Socialdemokraterne - ikke mindst på udlændingepolitikken, men også værdipolitisk synes jeg, at de har tonet de klassiske DF-værdier ned, så de mere og mere læner sig op ad det socialdemokrati, jeg forlod.

Der ikke sammenhæng mellem Støjbergs kradsbørstige meldinger og regeringens politik, mener DF. Foto: Jens Dresling Dansk politik DF har fået nok: Det sejler hos Støjberg

DF: Kritikken er forfejlet
Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, siger til Ekstra Bladet, at kritikken fra Aia Fog er 'forfejlet'.

- For Dansk Folkepartis udlændingepolitik er strammere nu end i 00'erne. Der accepterede vi, at man gik i gang med at integrere flygtninge, og det synes vi nu, at man skal bevæge sig væk fra. I 00'erne var vi med til at gennemføre greencard-ordningen. Nu går vi ind for at afskaffe den. Så hvis man kigger på Dansk Folkepartis udlændingepolitik, er den blevet strammere inden for de seneste år, siger Martin Henriksen.

(Foto: Jens Dresling/Polfoto) Dansk politik Nye asyltal udløser slagsmål om grænsekontrol

Han fortæller, at Dansk Folkeparti arbejder på yderligere stramninger.

- Og når man ser, hvad Nye Borgerlige har på tapetet, bliver man ikke ligefrem blæst omkuld af deres udlændingepolitik. På nogle strækninger synes jeg, den er slappere end Dansk Folkepartis, fortæller han.

461 kommentarer
Vis kommentarer