DF'er: Giv beboere på Lindholm fodlænke på

Det nye udrejsecenter på øen Lindholm ventes klar i 2021, men de nye kriminelle beboere skaber allerede debat

Politisk kommentator Henrik Qvortrup kaster sit kritiske blik på den del af finansloven, der vedrører deportering af udviste kriminelle til øen Lindholm. Producer: Kristian Hansen

Det kom bag på lederen af Dansk Folkepartis byrådsgruppe i Vordingborg Kommune, Heino Hahn, at regeringen og DF i fredags blev enige om at gøre øen Lindholm til udrejsecenter for udvisningsdømte kriminelle udlændinge.

Det skete i forbindelse med finanslovsaftalen for 2019, hvor parterne blandt andet blev enige om et såkaldt paradigmeskift i udlændingepolitikken med større fokus på hjemsendelser frem for integration.

Kriminelle udlændinge på tålt ophold vil fremover blive sendt ud på øen Lindholm ved Møn. Foto: Per Rasmussen Dansk politik - 30. nov. 2018 - kl. 16:02 Udviste udlændinge sendes til øde ø

Se også: Driftsudgifter på Lindholm vil være 1,8 millioner pr. udlænding

Heino Hahn kalder det for en dårlig idé. Men når det skal være, så mener han, at alle de nye beboere på udrejsecentret i Stege Bugt skal have fodlænke på.

- Det sker for at skabe tryghed. Der skal være en gps i lænken, så vi kan følge dem, hvor de er. Tager de den af, bliver det registreret med det samme, og så ved politiet, hvor de har taget den af, siger Heino Hahn til Sjællandske.

Foruden udvisningsdømte kriminelle udlændinge skal også personer på tålt ophold huses på øen.

Personer på tålt ophold er udlændinge, der er udelukket fra asyl, men som ikke kan udsendes, da de ved en tilbagevenden til deres hjemland risikerer at blive udsat for dødsstraf eller tortur.

- Det er fint nok, at de har taget den beslutning på Christiansborg, men så må vi også stille nogle krav hernede, siger Heino Hahn til Sjællandske.

I øjeblikket bor afviste asylansøgere, udlændinge på tålt ophold og udvisningsdømte kriminelle sammen på Udrejsecenter Kærshovedgård ved Ikast.

Udrejsecentret på Lindholm ventes klar i 2021.

Se også: Politimand om udvistes ø: - Det kommer som en bombe

Øen Lindholm skal være udrejsecenter for udviste kriminelle flygtninge. Foto: Per Rasmussen Dansk politik - 4. dec. 2018 - kl. 10:37 Danmarks ø til udviste kriminelle går verden rundt

112 - 1. dec. 2018 - kl. 16:59 Nabo til 'De udvistes ø': - Det er noget svineri

Dansk Folkeparti har lavet en video, der illustrerer, hvordan udviste, kriminelle udlændinge skal flyttes ud på øen.

612 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere