DF'er i EU: Karlsson kaster med mudder

Dansk Folkeparti har altid været der for Rikke Karlsson, siger politisk kollega i EU efter Karlssons exit

Anders Vistisen viser sin lønseddel frem fra EU. Foto: Mogens Flindt.
Anders Vistisen viser sin lønseddel frem fra EU. Foto: Mogens Flindt.
Følg Politik

Der er ingen opbakning til Rikke Karlsson, som netop har forladt Dansk Folkeparti i Europaparlamentet, fra den politiske kollega i parlamentet Anders Vistisen.

Faktisk mener kollegaen, at Rikke Karlsson 'svigter vælgerne' og samtidig 'smide mudder'.

- Det er altid ærgerligt, når en politiker forlader sit parti, og dermed svigter alle de mange vælgere, som har stemt på partiet, skriver Anders Vistisen på Facebook.

Dansk Folkeparti fik takket være Morten Messerschmidts kanonvalg i 2014 fire kandidater i Europaparlamentet. Men nu er DF nede på tre medlemmer, efter at Rikke Karlsson forlader partiet i protest.

Skrider fra DF i protest

Alt efter bogen
Rikke Karlsson raser mod partiet, fordi hun ikke har kunnet få udleveret et regnskab fra to europæiske Fonde - MELD og FELD - hvor hun er medlem sammen med sine tre partifæller i EU-Parlamentet, Morten Messerschmidt, Anders Vistisen og Jørn Dohrmann.

Messerschmidt er præsident i den ene fond, og Karlsson antyder en mørkelægning af, hvad pengene er gået til. Det mener Vistisen er mudderkastning.

- I denne sag har Rikke så valgt også at begynde at smide mudder på det parti, der altid har været der for hende, skriver Anders Vistisen.

- Det niveau vil jeg ikke kommentere, blot overfor jer slå fast, at alt naturligvis er foregået efter bogen, pengene passer og alle oplysninger er og har altid været fuldt tilgængelig - endda også på Europa Parlamentets hjemmeside, skriver han.

Messerschmidt til tidligere kollega: Træk dig! Du sidder på mine stemmer

Mangler regnskaber
Rikke Karlsson har ifølge sin forklaring siden foråret 2015 forsøgt at få klarhed over, hvordan midlerne i fondene er brugt. Hun har også forsøgt at få udleveret regnskab fra fondene og skriver, at hun af Morten Messerschmidt, der er præsident i den ene fond, fået at vide, at et sådan regnskab for 2014 først vil være klar i december 2015.

- Jeg har ved gentagne lejligheder bedt min gruppeformand Morten Messerschmidt om at få lov at se regnskabet for 2014 og 2015. Dette er blevet afvist. Jeg har dog her i august måned fået en mail fra Messerschmidt, hvor han løseligt redegør for nogle af midlerne i 2015. Dette dog uden at der var vedlagt bilag eller dokumentation herfor. Det færdige regnskab for 2014, har Morten Messerschmidt oplyst mig, ikke ligger færdigt før i december 2015, skriver Rikke Karlsson bl.a. i pressemeddelelsen.

Den nu tidligere DF'er skriver samtidig, at hun af omveje er blevet klar over, at regnskabet imidlertid har været færdigt allerede i forsommeren

Messerschmidt: Du har mine stemmer
Morten Messerschmidt (DF) opfordrer kraftigt sin nu tidligere partikollega Rikke Karlsson til at trække sig fra Europa-Parlamentet, efter Karlsson tidligt tirsdag annoncerede, at hun har meldt sig ud af Dansk Folkeparti i protest mod Messerschmidt.

Det fortæller han i et interview med Ekstra Bladet, hvor rekordholderen for flest personlige stemmer ved et valg i Danmark (465.758) ikke tøver med at kæde sit eget valgresultat fra sidste års EP-valg sammen med Karlssons mandat i parlamentet:

- Jeg synes, det er enormt ærgerligt, at Rikke har valgt at melde sig ud. Og jeg vil sige, at ganske mange af de stemmer, hun sidder på, ikke er faldet på hendes navn. Derfor håber jeg på, at hun vil lade sin stedfortræder komme ind, så vi stadig har fire medlemmer fra Dansk Folkeparti, siger Morten Messerschmidt:

Så hun skal trække sig, selvom hun har et mandat?

- Ja. Det synes jeg vil være det moralsk rigtige at gøre. Vælgerne har jo ønsket fire medlemmer af DF i parlamentet. Det fortjener de, synes jeg, lyder det fra DF-profilen, der afviser, at han havde set udmeldelsen komme:

- Det kommer som et lyn fra en klar himmel. Vi sad i sidste uge i Strasbourg og havde aftengruppemøde og gik ud og spiste middag og både talte politik og privat. Og da skiltes vi med kindkys - absolut uden kurre på tråden. Derfor er det en kæmpe overraskelse at få den her besked på den måde.

Hvad synes du om Rikke Karlsson som politiker?

- Hun har været en noget forvirret pige, og jeg tror parlamentsarbejdet er kommet bag på hende.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+