DF'er: Lussinger til børn er ok - bare ikke i Grimhøj

Dansk Folkepartis Marie Krarup går ind for ørefigner i børneopdragelsen - men det er slet ikke det samme, når Grimhøjmoskeén opfordrer til slag på børneskuldre

Se interview med formanden for Grimhøj-moskéen og Den Muslimske Sammenslutning, Oussama El Saadi her
Følg Politik

For at børn kan forstå, hvad der er rigtigt og forkert, så kan det være 'ok med en lille ørefigen eller et lille rap over fingrene'.

Det mener Dansk Folkepartis Marie Krarup, medlem af Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg, hvilket hun så sent som for to uger siden sagde til Radio24Syv.

Det er dog slet ikke det samme, må man forstå, når en imam i den omstridte Grimhøjmoské i Aarhus opfordrer forældre til at slå børnene på skulderen, hvis de ikke beder fra de er ti år.

- Det er slet ikke det samme, siger Marie Krarup til Ekstra Bladet.

- Det er jo en religiøs fortolkning, de har, men det er Martin Henriksen, som udtaler sig om Grimhøjmoskeén, lyder det fra DF'eren.

- Men det er jo dig, som har udtalt dig om ørefigner til børn, så jeg vil gerne høre dig?

- Jeg tror godt, at du selv kan se forskellen, så ring til Martin Henriksen, siger Marie Krarup og smækker på.

Man husker slag som voksen
I en ny offentliggjort optagelse viser TV2, hvordan en imam forklarer tilhørerne, at det kan være nødvendigt at slå børn, hvis ikke de sørger for at bede til gud.

- Det er obligatorisk for jer at lære dem at bede, fra de er syv år. Og endda slå dem, hvis de ikke laver Salah (beder, red.), når de er 10 år, lyder det fra imamen på optagelserne.

DF til Støjberg: Luk Grimhøj og tag en retssag bagefter

Her understreger han, at det ikke er tilladt at slå i ansigtet eller på andre følsomme steder, men at man for eksempel kan slå børnene på skulderen.

- Bliver man slået på en opdragende måde, når man er lille, ved man godt, hvorfor man har fået de slag. Det husker man i det voksne liv. Det er det, der er vigtigt, lyder det.

Hej igen
Ekstra Bladet ville gerne have svar fra DF'eren om forskellen, og hvorfor slag på kinden i form af en lussing angiveligt er ok, mens slag på skulderen ikke er det.

Derfor ringede vi op igen.

- Hej igen Marie. Jeg skal lige være sikker på, at du ikke vil forklare nærmere om forskellen.

- Det er virkelig modbydeligt, det som de siger, og jeg tager dyb afstand fra det, siger Marie Krarup.

- Men er det ikke det samme, som du sagde for nyligt?

- Nej, slet ikke. Fordi det, som jeg sagde, ikke indgår i en religiøs opdragelse. Det er virkelig afskyeligt at tæske sine børn til at bede, siger Krarup.

- Men de siger slag på skulderen i forhold til, hvad de synes er rigtigt og forkert.

- Jeg tager afstand fra det, men ring til Martin Henriksen, hej, slutter Marie Krarup samtalen.

Et lille rap over fingrene
Den korporlige irettesættelse kom på samme måde frem, da Marie Krarup var i Radio24Syv. Her sagde DF'eren, at det var ok at sætte sig igennem overfor børnene - bøde verbalt og fysisk, selvom 'børnemishandling er helt uacceptabelt'.

- Men en gang imellem synes jeg faktisk, det kan være ok med en lille ørefigen eller et lille rap over fingrene, så forældrene kan tydeliggøre over for børnene, hvad der er rigtigt og forkert. Det kan jeg ikke se et problem i, sagde Marie Krarup

Problemet kan DF'eren så godt se, når det handler om fysisk irettesættelse i forhold til at bede til Allah, som kom frem på optagelser til programmet 'Moskeerne bag sløret', som bliver sendt for første gang tirsdag aften på TV2.

Grimhøj Moské igen i skudlinien: Alt fra Allah er godt

Afviser vold mod børn
Formanden for Moskeen på Grimhøjvej, Oussama El-Saadi, afviser over for TV2, at der bliver opfordret til vold mod børn i moskeen. Han hævder blandt andet, at optagelserne ikke viser det sande billede, og at TV2 kun bringer få sekunder af flere timers optagelser.

- Nej, vi har ikke noget, som de her ting siger. Nej. Der er en straf ligesom en... Et pres på en eller anden måde, med børn, til at overholde deres religion eller bøn. Men ikke noget med, at man slår. For det er forbudt i forhold til religionen, at man slår, siger formanden til TV 2.

Tilsvarende udmelding kom Oussama El-Saadi med over for Ekstra Bladet tidligere mandag, hvor han også kom ind på TV2's afsløring om opfordringen til at slå børn.

- Der bliver lagt pres på børnene for, at de skal læse og forstå koranen, men det er ikke det samme, som at vi beder forældre om at slå deres børn. Jeg slår heller ikke mine børn og bryder mig ikke om folk, der gør det, lød det fra Oussama El Saadi over for Ekstra Bladet.

Stening ved utroskab
Grimhøjmoskeen i Aarhus har flere gange været i centrum for sine relationer til yderligtgående islamister og for en meget grovkornet tolkning af Koranen.

Søndag aften var moskeen atter i vælten, da hemmelige optagelser dokumenterede, hvordan en imam prædikede om hårde straffe for utroskab i muslimske lande.

Den kontroversielle prædiken har medført fornyet hård kritik af moskeen, men mandag aften bringer TV2 yderligere brand til bålet.

Medie: Grimhøj-imam underviser muslimer om stening og pisk

Opfordring til forbrydelse
Ifølge Trine Baumbach, strafferetsekspert på Københavns Universitet, er det på kanten af loven at opfordre til at slå sine børn.

Hun understreger, at hun ikke udtaler sig om den konkrete sag, men forklarer, at anstiftelse eller opfordring til vold generelt kan være strafbart.

- Udgangspunktet er, at man ikke må opfordre folk til at begå forbrydelser, og hvis den opfordring, man kommer med, er tilstrækkeligt konkretiseret, så kan man faktisk risikere at blive dømt for medvirken til vold, siger hun til TV2.

Trine Baumbach påpeger, at det kan være en skærpende omstændighed, hvis der opfordres til vold mod børn.

- Man kan sige, at børn har en særlig stærk ret på det her punkt, fordi de er særligt sårbare, når de er i forældrenes varetægt, siger hun.

Søndag aften meddelte Østjyllands Politi på Twitter, at de er i færd med at undersøge moskeen ovenpå offentliggørelsen af de første optagelser.

Og mandag aften, nogle timer før den seneste afsløring fra TV 2, har også justitsminister Søren Pind givet udtryk for, at han er opmærksom på problematikken fra moskeer som den på Grimhøjvej.

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra DF's Martin Henriksen.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind