DF'er: Nedbrændte asylcentre 'er forventeligt'

Nyvalgt folketingsmedlem fra Dansk Folkeparti kalder afbrændinger af asylcentre i Sverige forventelige

En villa i Munkedal nord for Göteborg stod sidste uge i flammer. Villaen har huset flygtninge. Da politi og redningsmandskab nåede kom frem til brandstedet, var villaen helt overtændt. (Foto: Robert Betzehag)

Dansk Folkepartis nyvalgte medlem af Folketinget, Dorthe Ullemose, udtrykker i et læserbrev i Fyns Amts Avis onsdag forståelse for den seneste tids afbrændinger af asylcentre i Sverige.

Her kalder folketingspolitikeren det for en 'forventlig' handling fra en desperat svensk befolkning oven på det massive flytningepres mod Sverige:

'På et tidspunkt får folk nok. Især hvis man ikke bliver lyttet til. Og så udfører man handlinger, som man egentlig ikke har lyst til at gøre. Det er det, vi ser med afbrændingerne i Sverige lige nu. Man bliver desperat på et tidspunkt. Det må man forvente, når når man ikke lytter,' skriver Dorthe Ullemose i læserbrevet.

Dorthe Ullemose er ikke bange for at sige sin mening - kun sin rigtige alder (Foto: PR) Dansk politik - 2. jul. 2015 - kl. 15:28 MF'er banket på plads efter løgn om alder

Det er ikke første gang, Dorthe Ullemose vækker opsigt i sin korte politiske karriere. I sommer kom det frem, at hun havde løjet om sin alder.

Dorthe Ullemose haved for travlt til at tale med Ekstra Bladet torsdag (Foto: Ekstra Bladet) Dansk politik - 2. jul. 2015 - kl. 22:00 Hun løj om sin alder: Se DF'erens vilde fortid

Forståelse
Dorthe Ullemose står fuldt inde for sit læserbrev, oplyser hun i et interview med Ekstra Bladet.

- Jeg er imod handlingerne. Men jeg kan forstå folks frustration, slår hun fast.

- Det er selvfølgelig ikke i orden at stikke ild til et asylcenter, men det er bare befolkningen, der er desperate og gerne vil råbe politikerne op, tænker jeg, siger den fynske DF'er til Ekstra Bladet.

- Når du prøver at forklare, at brandstifterne bare vil råbe politikerne op, så lyder det for mig som om, at du er en millimeter fra selv at stikke ild til de flygtningecentre?

- Nej, det kunne jeg ikke finde på. Men et eller andet sted, når folk demonstrerer på den måde, så er det, at man selv som svensker tænker, 'nu kommer jeg til at betale for en forfejlet udlændingepolitik'. Det sker i en vrede over politikerne; at de ikke tager mere ansvar.

- Jeg ved ikke, hvor mange gang de har råbt op på en ordentlig måde, hvor de måske ikke er blevet hørt. Til sidst ender man i desperation.

- Man kan sammenligne det med et barn, der bliver mobbet. Børn som mobber andre, er jo børn som har det svært. Handlingen er ikke i orden, men man skal også tænke på, hvorfor gør folk, som de gør.

Desperat handling
- Hvorfor har du så travlt med at årsagsforklare på brandstiftelse?

- Jeg synes heller ikke, det er i orden at sætte ild til bygninger. Jeg siger bare; det er en desperat handling. Og et nødråb. Og et eller andet sted er det forståeligt.

- Mange kriminelle er desperate. Mange bankrøvere skylder penge væk til rockerne. Det er sjældent politikere forsøger at forsvare dem...

- Jeg synes ikke, det er sammenligneligt. Er det 170.000 asylansøgere der er kommet bare i år? Det er fuldstændig utopi, at man kan integrere så mange mennesker uden konsekvenser. Det er en vrede mod politikere. Det er en desperat befolkning, der forsøger at råbe politikerne op.

- Kan du forstå, hvis nogen synes, at du blåstempler dét de tosser render og laver i Sverige og stikker ild til asylcentrene?

- Det kan jeg godt forstå, men omvendt så er det folk, der kommer ind og har store konsekvenser for den menige svensker. Det må folk også have forståelse for. Den vender begge veje.

- Hvad vender begge veje?

- Man skal også have forståelse for de svenskere, der siger, 'nu er det mig, som betaler for en forfejlet svensk udlændigepolitik'.

Forfejlet
- Mener du i ramme alvor, at vi skal vise forståelse over for brandstiftere?

- Nej, handlingen er uacceptable. Men det er fordi, befolkningen er desperat.

- Selvfølgelig er det gale mennesker, som stikker ild til huse. Men det er stadigvæk fordi, man er kommet så langt ud, at man bliver desperat. Også handler man på den måde.

- Der er masser af mennesker, der føler, at det er som at slå i en pude at komme i tale med det politiske system. Men det er alligevel meget sjældent, man hører folk udtrykke forståelse for politisk motiveret vold. Det gør du jo reelt?

- Nej, jeg synes ikke handlingerne er i orden. Men svenskerne har en forfejlet udlændingepolitik. Og det reagerer befolkningen på.

673 kommentarer
Vis kommentarer