DF'er om DF-politik: Ja - det er måske apartheid

Meiner Nørgaard fra Dansk Folkeparti indrømmer at DFs-politik, kan sammenlignes med apartheid, men mener han er blevet misforstået

Meiner Nørgaard, Dansk Folkeparti
Meiner Nørgaard, Dansk Folkeparti

Ja – det er apartheid. Sådan lød det fra Dansk Folkepartis Meiner Nørgaard efter kommunalbestyrelsesmøde på Mors mandag.

I følge Limfjord Update gav Meiner Nørgaard udtryk for, at flygtninge der allerede har fået opholdsstatus, ikke må arbejde med fx. børn eller i ældresektoren.

Diskussionen kom op i forbindelse med behandlingen af Morsø Kommunes eventuelle indtræden i et samarbejde med regionens øvrige kommuner, hvor man bl.a. vil samarbejde om at finde en løsning på flygtninge- og integrationsområdet.

- DF har den holdning at de (flygtninge og indvandrere, red.) ikke skal integreres. Ret beset skal de slet ikke være her, og derfor vil jeg ikke være med i et frikommuneforsøg, som flygtninge og indvandrere er en del af, sagde Meiner Nørgaard efter mødet.

Den udmelding fik Michael Dahlgaaard fra lokallisten Demokratisk Balance til at reagere.

- Det her er så langt ude, at jeg er nødt til at reagere. Vi har nogle systemer og konventioner, hvor flygtninge går i sprogskole tre dage om ugen og er i praktik to dage. Men skal man for at arbejde med børn, udover at have en ren børneattest, også være hvid, kan det kun kaldes for én ting: Apartheid, harcelerede han.

Og det tilstår Meiner Nørgaard altså.

- Ja, det er rigtigt, Michael. Det er måske apartheid, lød det fra Meiner Nørgaard.

Forslaget blev i øvrigt stemt igennem – dog med DF’s forbehold på flygtninge/indvandrer området.

Ekstra Bladet har talt med Meiner Nørregaard, der afviser han går ind for apartheid, men uddyber:

- Jeg går selvfølgeligt ikke ind for apartheit. Jeg har bare svaret på et spørgsmål fra Michael Dalgaard fra Demokratisk Balance, som spurgte om jeg synes, at flygtninge skal komme før danskere på arbejdsmarkedet. Det synes jeg ikke, men jeg går selvfølgeligt ikke ind for apartheid, siger Meiner Nørregaard til Ekstra Bladet.

Opdatering: Ekstra Bladet har klokken 19.29 rettet rubrik efter interview med Meiner Nørregaard er blevet tilføjet.

314 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere