DF'er om sommerhus-sag: Uoverensstemmelse i Løkkes ord

Dansk Folkeparti forventer, at statsministeren møder op til samråd om sit gratis ophold i en fiske-kvotekonges sommerhus i Skagen

Journalist Kristian B. Larsen udlægger sagen om Lars Løkkes relationer til kvotekongen

Statsminister Lars Løkke Rasmussen skal møde op og lægge alle kortene på bordet.

Sådan lyder den klare opfordring fra Dansk Folkepartis fiskeriordfører, Ib Poulsen, efter Ekstra Bladet tirsdag kunne afsløre, at Lars Løkke har boet gratis i en uge i storfiskeren John-Anker Hametner Larsens sommerhus i Skagen i sommeren 2016.

Kvotekonge gav Løkke gratis ferieophold

- Der er klar uoverensstemmelse mellem det Lars Løkke sagde på samråd, og det Ekstra Bladet har afsløret. Så den fremstrakte hånd fra oppositionen om at komme og forklare sig, regner jeg da med han tager imod, siger Ib Poulsen nu til Ekstra Bladet.

Udtalelsen fra Løkkes støtteparti kommer, efter også Socialdemokratiet i går opfordrede statsministeren til at møde op til det samråd, han nu er indkaldt til.

– Jeg forventer, at Lars Løkke nu kommer tilbage til Folketinget og lægger alt frem, for det kunne umiddelbart se ud, som om der er flere ting, han ikke har fået fortalt Folketinget, selv om vi spurgte ham flere gange. Endda på et åbent samråd, hvor statsministeren udtaler sig under ministeransvar, sagde den socialdemokratiske fiskeriordfører Simon Kollerup i går til Ekstra Bladet.

Tirsdag ville Lars Løkke Rasmussen ikke tale om sommerhuset og afbrød pressens mulighed for at stille spørgsmål efter blot et eneste spørgsmål (om udflytningen af arbejdspladser).

Løkke klapper i: Afviser kvotekonge-spørgsmål

Overrasker
Det gratis lån af huset kommer bag på både Simon Kollerup og Ib Poulsen, da han mener, at Lars Løkke afviste en relation til kvotekongerne på et samråd i Miljø- og Fødevareudvalget 9. november sidste år.

– Det overrasker mig, at statsministeren har lånt et sommerhus af en kvotekonge, fordi statsministeren sagde, at han intet havde med kvotekongerne at gøre. Den her historie viser det stik modsatte, sagde Ib Poulsen i går til Ekstra Bladet.

Fisk på få hænder
De to partier ville stramme op for kvotekongerne, fordi de danske fisk sad på færre og færre hænder, selv om det aldrig har været meningen.

Derfor lavede politikerne regler i 2012, som skulle begrænse koncentrationen af kvoter.

Alligevel fanger de 16 danske fiskere med flest kvoter helt op til 66 procent af alle sild, makrel og industrifisk på danske kvoter, viser en rapport fra Rigsrevisionen.

De 16 største kvotekonger er sågar samlet i bare ti selskaber.

Kvotekongernes andel af fiskeriet er samtidig steget siden 2012, hvor de 16 største fiskere kun lagde beslag på 53 procent af de fangede fisk.