DF'er på spring til Folketinget: Kaldte Johanne nedringet folkeforfører

Dansk Folkepartis Kenneth Kristensen Berth tager gerne bladet fra munden i den politiske debat. Han er på holdet af DF'ere, som meget vel kan blive nye folketingsmedlemmer efter valget

Kenneth Kristensen Berth er Folketingskandidat for DF
Kenneth Kristensen Berth er Folketingskandidat for DF

Dansk Folkeparti står til at få massiv fremgang ved næste folketingsvalg, og dermed er der udsigt til en række nye ansigter i partiets folletingsgruppe.

Ekstra Bladet opruller i dag det farverige galleri af DF'ere, der står på spring til at komme i Folketinget.

Flere af disse har udtalt sig yderst kontroversielt og har nødtvungent beklaget, andre har sågar været i karambolage med loven.

I Ekstra kan du se hele person-galleriet over de kontroversielle DF'ere, som er på vej i Folketinget.

Kristian Thulesen Dahl (foto: Jakob Jørgensen) Politik På Tulles valghold: En hær af 'løsgående missiler'  

Dynamisk duo
En af DF's kontroversielle kandidater er Kenneth Kristensen Berth, der efter eget udsagn bedste venner med Morten Messerschmidt, som han kender tilbage fra tiden i DFs Ungdom i starten af 00’erne.

Her brillerede den dynamiske duo bl.a. med at blive idømt 14 dages betinget fængsel ved Østre Landsret for en kontroversiel plakat, som forestillede hætteklædte blodplettede mænd med Koranen i hånden. Plakaten skulle advare mod et multietnisk samfund.

Den 38-årige DF’er arbejder for sit parti på Christiansborg, sidder i Vallensbæk byråd og er regionsrådsmedlem i Hovedstaden.

Ivrig skribent
Han er nok landets ivrigste læserbrevsskribent. Mellem tre og fem om ugen bliver det til, forklarer han.

Tonen er uden omsvøb i Kenneth Kristensen Berths skriverier. Et fast omdrejningspunkt er kritikken af islam.

Men heller ikke de hjemlige politiske modstandere går ramt forbi. Eksempelvis betegner han i Dansk Folkeblad Johanne Schmidt-Nielsen (EL) som en ’nedringet folkeforfører’ med ’flygtig lillepigecharme’. En beskrivelse, han står 100 procent ved.

– Jeg synes, det er en meget rammende karakteristik af hende. Der er ikke så meget kommunistisk babushka over hende, siger han.

– Feminister og andre vil nok sige, at det er en dybt sexistisk udtalelse?

– Det tager jeg fredeligt. Jeg synes, dt feminister vi har i Danmark burde kaste sig over noget mere fornuftigt, som eksempelvis deres medsøstres vilkår i den muslimske verden.

411 kommentarer
Vis kommentarer