DF'er: Skats topchef fritstilles efter skandalesager

På dagen, hvor regeringen præsenterer sin plan for en genopretning af Skat, fritstilles direktøren for Skat Jesper Rønnow.

Følg Politik

Den øverste chef for Skat, direktør Jesper Rønnow Simonsen, fritstilles med øjeblikkelig virkning.

Det bekræfter Dansk Folkepartis skatteordfører Dennis Flydtkjær overfor Ritzau.

I stedet konstitueres den nuværende direktør for kundeservice, Merete Agergaard, erfarer flere medier.

DF har i en længere periode været særdeles kritisk over for, at de øverste embedsmænd i Skat kunne få lov at blive siddende trods svindel med udbytteskat og et skandaleramt inddrivelsessystem. Derfor glæder Flydtkjær sig over ministerens beslutning.

- Det, synes jeg, er rigtig godt. Vi har haft svært ved at se, hvordan vi kunne drive Skat ud af krisen med den ledelse, der sad. Vi mener, at der skal nye kræfter til, siger Flydtkjær.

- Jeg havde ikke tillid til, at Rønnow var den rigtige mand.

Det sker få timer før skatteminister Karsten Lauritzen (V) klokken 13 præsenterer regeringens plan for at få Skat tilbage på benene efter flere skandalesager.

Faktisk virker det som om, at statskassen har stået på vid gab i Skat, hvor den ene milliard efter den anden enten er forsvundet til udlandet eller gået til skandaleramte it-systemer.

Dyre skandaler
Svindlere har på grund af Skats dårlige kontrol franarret statskassen 12,3 milliarder kroner i sagen om udbytteskat. Nogle af pengene i redningsplanen skal angiveligt gå til bedre kontrol.

Statens nedbrudte it-system for inddrivelse af borgeres gæld til det offentlige, EFI, kan ende med at koste op mod 14 milliarder kroner på grund af tabte indtægter ifølge Skatteministeriet.

EFI kostede omkring 475 millioner alene at lukke ned, og men de 14 milliarder er danskeres gæld til det offentlige, som det ikke kan betale sig at indkræve, fordi EFI har været så længe undervejs, at gælden kan være forældet.

Skatteministeren lovede en 'saltvandsindsprøjtning til inddrivelsesområdet' efter sommerferien, og en del af de mange milliarder kroner til oprydningen skal ifølge Ekstra Bladets oplysninger bruges på et nyt inddrivelsessystem, der skal stå klar i 2019.

Regeringen spytter milliarder i Skats redningsplan

Med skatteminister Karsten Lauritzens (V) ord er 'selve tilliden til det danske skattesystem på spil', og nu er regeringen så klar med en redningsplan for Skat, der præsenteres i dag.

Og der er problemer med tilliden, viser en ny meningsmåling af Gallup for Berlingske. Over halvdelen af de spurgte har enten mistillid eller stor mistillid til skattevæsnet. Kun 16 procent svarer, at de har tillid til Skat.

Samtidig mener seks ud af ti, at Skats direktør Jesper Rønnow skal fyres. Rønnow har været direktør i Skat siden 2012, hvor han kom fra en stilling i Københavns Kommune.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+