DF'ers løsning: De skal vide, at de ikke er velkomne

For at undgå tragiske dødsfald skal det gøres klart, at flygtninge ikke er velkomne i Europa, lyder det fra Dansk Folkeparti

- Hvis man fjerner muligheden for en fremtid og opholdstilladelse i Europa, så er der jo markant færre, som vil tage chancen, og så undgår vi de her tragiske situationer, siger Martin Henriksen. (Foto: AP/Polfoto)
- Hvis man fjerner muligheden for en fremtid og opholdstilladelse i Europa, så er der jo markant færre, som vil tage chancen, og så undgår vi de her tragiske situationer, siger Martin Henriksen. (Foto: AP/Polfoto)

Løsningen er klar: De skal vide, at de ikke er velkomne.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, efter tragiske billeder af en lille, livløs dreng, som er skyllet i land på en strand i Tyrkiet, i dag er blevet en central del af den store debat om flygtningekrisen i Europa.

- Det er jo gennemført tragisk. Det kan næsten ikke blive mere forfærdeligt end det, man ser her, siger Martin Henriksen om billedet.

Martin Henriksen er en politiker med en helt klar holdning til flygtninge. Han har tidligere meldt ud, at flygtninge ikke må komme for tæt på danske børn, og at de skal holdes væk fra Danmark med videokampganer. Og selvom han finder billedet tragisk, ændrer det ikke på hans opfattelse om, at Danmark ikke skal lukke flere flygtninge ind i landet.

Krig & katastrofer - 3. sep. 2015 - kl. 05:34 Desperat nødhjælpschef viser brutale fotos: Vågn op Europa!

Bliv hvor I er
For at forhindre situationer som dødsfaldet i Tyrkiet, skal man ifølge Martin Henriksen tværtimod sende et klart signal til flygtninge om, at deres fremtid ikke er i Europa.

- De tragiske situationer opstår, fordi menneskesmuglerne fortæller flygtninge, at de har en fremtid i Europa, og at de bare skal kaste sig ud på både og gemme sig i lastbiler. For så snart de kommer til kommer til Europa, så bliver alting godt. Og det er der jo desværre rigtig mange, der tror på, siger han.

Eftersom Danmark er i gang med nogle processer, som gør det endnu sværere at få opholdstilladelse i Danmark, mener han, at flygtninge gør klogest i at blive, hvor de er.

- Hvis man fjerner muligheden for en fremtid og opholdstilladelse i Europa, så er der jo markant færre, som vil tage chancen, og så undgår vi de her tragiske situationer, siger han.

- Han døde i dag (onsdag, red.). Men han var ikke den eneste dreng, der blev fundet, fortæller Peter Bouckaert, nødhjælpschef og krisekoordinator ved Human Rights Watch om den 3-årige dreng Aylan. (Video: Thea Pedersen)
- Han døde i dag (onsdag, red.). Men han var ikke den eneste dreng, der blev fundet, fortæller Peter Bouckaert, nødhjælpschef og krisekoordinator ved Human Rights Watch om den 3-årige dreng Aylan. (Video: Thea Pedersen)

Martin Henriksen vil skræmme flygtninge væk (Foto: Jens Dresling/Polfoto) Dansk politik - 15. jul. 2015 - kl. 10:42 DF om 'skræmme-video' Flygtninge skal rammes på Facebook

Grænsepolitik frem for asylpolitik

Hvad vil I konkret gøre for at forhindre situationer som denne?

- I stedet for at diskutere asylpolitik og hvordan vi kan tage imod flygtninge, bør man gå over til at diskutere reel grænsepolitik: hvordan kan vi afvise folk effektivt, forklare dem, at de ikke får en opholdstilladelse og lukke ned for de muligheder, der er for at få en opholdstilladelse. Hvis man så kan se, at der er et skib på vej ind over Middelhavet, så skal det vendes om og sejles tilbage.

- Det næste trin vil så være at at hjælpe dem, der hvor de rent faktisk er, og gøre dem opmærksomme på, at vi vil hjælpe. Vi skal målrette de enkelte landes udviklingsbistand, EU's udviklingsbistand og målrette det til de lande, hvor folk er i nød.

Der er jo rigtig mange, der undrer sig over, at vi ikke bare kan lade dem komme til Danmark. Kan du forstå den reaktion?

- Jeg tror det er en rygmarvsreaktion, for hvis man sætter sig ned og tænker lidt over det, så forstår jeg det faktisk ikke. Hvis vi melder ud, at vi kan tage endnu flere flygtninge til Danmark, så vil det have den konsekvens, at endnu flere kaster sig ud på vanvittige rejser, og så ser vi flere dødsfald og flere tragiske ulykker.

- De europæiske ledere må se i øjnene, at vi har et system, som ansporer folk til at tage nogle fuldstændig vilde chancer med den konsekvens, at der desværre nogle gange er børn, der mister livet.

Se også: DF: Venstre har skabt usikkerhed om dansk asylpolitik

315 kommentarer
Vis kommentarer