DFs masterplan: Flygtningelandsbyer skal være selvstændige mikrosamfund

Spørger man DF, skal de nye asyllandsbyer ligge i forbindelse med asylcentrene

DF ønsker flygtningelandsbyer, der isolere de nytilkomne fra resten af samfundet inden de igen sendes ud af landet (Foto: Jens Dresling)
DF ønsker flygtningelandsbyer, der isolere de nytilkomne fra resten af samfundet inden de igen sendes ud af landet (Foto: Jens Dresling)

Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og De Konservative har uden om regeringen dannet et flertal, der er enige om at få undersøgt mulighederne for at bygge landsbyer til flygtninge.

Foreløbigt vil alliancen tvinge regeringen til at komme med et forslag om, hvordan sådanne flygtningelandsbyer skal indrettes inden 1. marts.

De tre politiske partier er langt fra enige om, hvordan sådanne landsbyer skal indrettes og drives. 

Se også: S og V i bitter ordkrig om flygtningelandsbyer

Står det til Dansk Folkeparti, skal de nye landsbyer drives som selvstændige mikrosamfund, hvor asylansøgerne kan bo, spise, besørge, gå i skole, købe ind og arbejde, inden de igen sendes ud af landet.

- Vores udgangspunkt er, at de ikke skal integreres, siger integrationsordfører Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti til Ekstra Bladet.

Han forklarer, at de nye flygtningelandsbyer ifølge DF skal etableres i forbindelse med de statslige asylcentre, ligesom det også er staten der skal drive og administre de nye byer.

- Asylcentrene giver en række tilbud, som man lige så godt kan benytte sig af. Desuden giver det bedre mening, at man ikke skal rykke så langt, når man har modtaget sin behandling om asyl. Man skal så at sige kun rykke lidt ned af vejen, lyder det fra Martin Henriksen.

Se også: God idé med flygtningebyer i Grønland: Så kan vi også være her

DF: Skal blive i centrene

Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne er enige om, at flygtningene skal opholde sig i asyllandsbyerne i et til to år, efter de har fået opholdstilladelse, men herefter ophører enigheden tilsyneladende også.

- Vi mener ikke, de skal sendes ud i kommunerne efterfølgende. Det er ikke vores opfattelse, at de skal ikke integreres. Når man har modtaget den, skal man befinde sig der, indtil man kan vende hjem til sit hjemland, eller flytte tilbage til nærområdet.

Se også: S ønsker åbne flygtningelandsbyer

Flygtningebørnene skal gå i skole i flygtningelandsbyen, på asylcentret eller i særligt lejede lokaler.

- Børnene skal selvfølgeligt modtage kvalificeret undervisning, men det er vigtigt, at vi gør dem klar til at vende tilbage til deres hjemland. Derfor skal deres modersmål styrkes, så de er kvalificerede til at flytte hjem igen. På samme måde skal vi kvalificere de voksne til at vende tilbage og genopbygge deres land. Det kan ske med kurser i, hvordan man opstarter virksomheder og lignende.

Se også: Tag nu hjem og slås mod IS: Vil træne syrere i Danmark til krig

- Målet er at få Danmark til at fremstå mindre attraktivt, for erfaringer viser, at når vi gør det, så vil færre søge herop. Kommer der færre vil det aflaste den kommunale og statslige økonomi, forklarer Martin Henriksen.

Ifølge Martin Henriksen har DF allerede interne planer for, hvordan man ønsker, flygtningelandsbyerne skal se ud, men endnu ønsker man ikke at delagtiggøre danskerne i de planer, ligesom man ikke præcis vil fortælle, hvor man ønsker de nye flygtninge enklaver skal ligge.

- Nu ser vi, hvilke planer regeringen kommer op med, lyder det afværgende svar.

335 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere