DF's vilde udlændinge-plan: Udgangsforbud, benlås og tørklædeforbud

Svinger pisken: Dansk Folkeparti er klar med et katalog med 13 markante udlændingestramninger

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, er klar med et katalog fyldt med nye udlændingestramninger. Foto: Rumle Skafte
Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, er klar med et katalog fyldt med nye udlændingestramninger. Foto: Rumle Skafte
Følg Politik

Dansk Folkeparti indleder nu endnu en voldsom offensiv på udlændinge-området.

Partiets ordfører på området, Martin Henriksen, har udarbejdet et katalog med 13 markante stramninger, som Ekstra Bladet nu kan offentliggøre.

- Det er vores bud på, hvor der er behov for at stramme op, og som vi vil nævne for regeringen, når vi skal drøfte udlændingepolitikken, siger Martin Henriksen.

Sanktioner
Blandt de mange stramninger finder man blandt andet flere sanktioner over asylansøgninger.

Her lægger Dansk Folkeparti op til, at asylansøgere skal have udgangsforbud, hvis de skaber utryghed i lokalområdet.

Partiet vil have, at medarbejderne på asylcentrene skal kunne lukke ned for lommepenge, 'hvis en asylansøger ikke passer sine pligter'.

Strammer-kataloget indeholder samtidig et forslag, der skal give medarbejderne på asylansøgerne øgede magtbeføjelser over for asylansøgerne. Her nævner partiet, at magten 'ikke kun skal benyttes i selvforsvar, men også for at få ro og orden med for eksempel en benlås'.

Desuden vil Dansk Folkeparti bl.a. indføre et forbud mod religiøs hovedbeklædning - herunder muslimske tørklæder - i folkeskolen. Forbuddet skal både gælde lærere og elever.

Forhandlings-krav
Dansk Folkepartis strammer-krav kommer med stor sikkerhed til at spille en central rolle i efterårets omfattende politiske forhandlinger. Her står og falder regeringens fremtid ikke mindst med, at statsminister kan få enderne til at mødes i blå blok, hvor Liberal Alliance kræver lettelser i topskatten. 

Forud for disse forhandlinger har Dansk Folkeparti allerede givet klart udtryk for, at partiet kræver konkrete stramninger på udlændingeområdet. På DF's sommergruppemøde spillede formand Kristian Thulesen Dahl ud med partiets fem vigtigste krav, men nu lægger partiet altså et yderligere strammer-katalog på bordet.

Herunder kan du se, hvad kataloget indeholder, samt de fem krav, som DF lagde frem på sommergruppemødet.

Martin Henriksen: Gå med tørklæde når du har fri

Her er Martin Henriksens kommentar til et udpluk af forslagene i partiets strammer-katalog:

Forslag 2: Hvis en asylansøger overtræder dansk lovgivning, så får man automatisk afslag på asyl, og så kommer man i udrejseposition.

- Man kan godt diskutere en nedre grænse, men vores udgangspunkt er, at alle lovovertrædelser skal medføre udvisning, siger Martin Henriksen.

- Hvad sker der, hvis to asylansøgere sidder på en cykel?

- Det går nok, men enhver form for butikstyveri bør for eksempel ifølge os give afslag på asyl.

Forslag 3. Hvis asylansøgere skaber utryghed i et lokalområde, så skal politiet eller medarbejdere på centre kunne give udgangsforbud fra centret for alle eller enkelte asylansøgere.

- Hvis piger er blevet forulempet eller der har været slagsmål, og man ved, at de pågældende kommer fra et asylcenter, men ikke helt styr på, hvem det præcist er, så skal politiet kunne give et udgangsforbud, siger Martin Henriksen.

- Er det ikke unfair, at enkeltes unoder rammer de mange?

- Det kan man sige, men hensynet til de lovlydige danskere, der bor uden for asylcentret, må veje tungest.

5. Medarbejdere skal have lov til at bruge mere magt overfor asylansøgere. Ikke kun i selvforsvar, men også for at få ro og orden med for eksempel en benlås.

- Det er jo politiets job at bruge magt overfor voksne mennesker. Er du ikke bekymret for at lade andre faggrupper få lov til at lægge folk i benlås?

- Nej, det er jeg ikke, lyder det fra Martin Henriksen.

7. Alle udlændinge skal selv betale, når de bruger tolk hos eksempelvis lægen. Hvis de ikke kan betale, skal de trækkes i ydelse.

- Hvad så, hvis de ikke kan betale?

- Så må man trække i deres sociale ydelser såsom boligsikring eller integrationsydelse.

8. Forbud mod religiøs hovedbeklædning – heriblandt muslimske tørklæder - i folkeskolen for lærer og elever.

- Vi skal gå op imod islamiseringen i samfundet, og samtidig er der et element af et bestemt syn på kvinder, som vi ikke bryder os om. Vi skal hjælpe dem, som bliver undertrykt og signalerer overfor de oktodokse, at det ikke er foreneligt med danske værdier,

- Men der er jo religionsfrihed i Danmark, og hvis man går med hovedbeklædning i en religion, skal man så ikke have lov til det?

- Det er helt fint, men så kan man gøre det, når man har fri.

- Men hvordan kan en pige i 7. klasse være en islamisering?

- Det er en pædagogisk opgave, hvor man forklarer hende, at mange i det danske samfund opfatter et tørklæde, som at tage afstand til Danmark, og derfor er det ikke så hensigtsmæssigt, som mange opfatter som at lægge afstand til det samfund, som de bør være en del af, siger Martin Henriksen.

Venstre: Vi lytter altid til DF

Venstre udlændingeordfører, Marcus Knuth, har ikke mange kommentarer til DF's strammer-katalog. Foto: Steen Brogaard
Venstre udlændingeordfører, Marcus Knuth, har ikke mange kommentarer til DF's strammer-katalog. Foto: Steen Brogaard
 

Integrationsminister Inger Støjbergs spindoktor henviser til Venstre udlændingeordfører, Marcus Knuth, for en kommentar til DF's forslag. Venstre-ordføreren er dog ikke med for at gå nærmere ind i sagen:

- Vi kommer med vores eget udspil inden længe, og derfor kommenterer vi ikke enkeltdele af DF's forslag. Men vi er glade for det tætte samarbejde, vi har med dem, for at stramme op. Og derfor lytter vi altid til deres forslag, lyder det fra Marcus Knuth.

Socialdemokraterne: Det bryder konventionerne

Dan Jørgensen mener, at DF's forslag strider mod konventionerne. Foto: Lasse Kofod
Dan Jørgensen mener, at DF's forslag strider mod konventionerne. Foto: Lasse Kofod
 

Hos Socialdemokraterne er udlændingeordfører, Dan Jørgensen, ikke udelt begejstret over Dansk Folkepartis strammer-katalog:

'Vi er åbne overfor at diskutere stramninger. Vi mener fx selv at der er behov for at gøre det mere attraktivt for flygtninge at vende hjem. Men vi har to store problemer med DFs pakke. For det første: Den bryder konventionerne. Det afviser vi. Og for det andet: den går ikke på to ben. Stramninger skal følges op med mere hjælp i nærområderne,' lyder det i en skriftlig kommentar fra Dan Jørgensen

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind