Annonce:
Annonce:

DI vil fjerne topskat og hæve pensionsalder frem mod 2025

Reformerne skal øge beskæftigelsen og velfærden i Danmark, lyder det fra direktør Karsten Dybvad

Annonce:
Følg Politik

Topskatten skal fjernes, og pensionsalderen skal hæves tidligere end planlagt.

Sådan ser et par af hjørnestenene ud for fremtidens Danmark, hvis det står til erhvervsorganisationen DI, der tirsdag i en såkaldt 2025-plan fremlægger sit bud på, hvilke reformer der er nødvendige at gennemføre de næste ti år.

- Danmark er på rette vej. Men vi har mange reformer foran os, hvis Danmark også i fremtiden skal være et åbent og velstående samfund i vækst og balance, siger DI's direktør Karsten Dybvad i en pressemeddelelse.

- Der er brug for, at regeringen sætter klare, langsigtede mål for Danmark, og at et ansvarligt, bredt politisk flertal går sammen om de reformer, der bringer os derhen, siger han videre.

Annonce:

Ved at fjerne topskatten og indføre en højere pensionsalder hurtigere, end det nuværende politiske forlig lægger op til, vil beskæftigelse stige med 135.000 personer, lyder det fra DI.

Derudover vil det ifølge DI løfte velstanden med 115 milliarder kroner.

- Det er selvfølgelig vigtigt at pege på, hvordan vi når vores økonomiske mål, og her foreslår vi, at de offentlige udgifter som udgangspunkt bliver holdt i ro frem mod 2020, at vi gør det mere attraktivt at arbejde frem for at være på offentlig forsørgelse, og at det bliver mere attraktivt at investere i Danmark, siger Karsten Dybvad.

Det attraktive element består ifølge DI blandt andet i at fjerne topskatten, så personer på passiv forsørgelse får større økonomisk incitament til at tage et arbejde.

Ud over reformer på arbejdsmarkedet, anbefaler DI, at der skal investeres yderligere 10,5 milliarder kroner i uddannelse og forskning og infrastruktur.

Tilbagetrækningsreformen fra 2011 betyder, at folkepensionsalderen i 2022 vil være 67 år.

Annonce:

I det nye folketingsår, der snart begynder, ventes partierne bag Velfærdsaftalen fra 2006 at mødes for at aftale, om pensionsalderen skal hæves med yderligere et år i 2030.

De Radikale har dog tidligere foreslået, at pensionsalderen allerede i 2025 bør hæves til 68 år.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: