Djøf: Udflytning af københavnerjob skal overvejes nøje

Juristernes og økonomernes forbund er positivt over for at flytte job til provinsen. Men vi skal tænke os om

Fagforbundet Djøf, der organiserer jurister og økonomer, stiller sig positivt over for at udflytte statslige arbejdspladser fra København til provinsen, så der kan skabes vækst og arbejdspladser over hele landet.

Det fastslår Lars Qvistgaard, formand for Djøf Offentlig med 20.000 medlemmer.

- Det er alene en politisk beslutning. Men eventuelle udflytninger bør være funderet i solide faglige og økonomiske overvejelser. Det handler også om at fastholde den viden, som institutionerne har opbygget, siger han til Ritzau.

Regeringen har varslet en plan for udflytning af statslige arbejdspladser inden oktober. Og står det til Dansk Folkeparti, skal der meget snart pakkes flyttekasser i mange tusind hjem hos de ansatte i statslige styrelser i hovedstadsområdet.

DF har 12 styrelser og statslige organisationer i kikkerten:

Vejdirektoratet, Naturstyrelsen, Geodatastyrelsen, Energistyrelsen, NaturErhvervstyrelsen, Banedanmark, Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Søfartsstyrelsen, Miljøstyrelsen, Kulturstyrelsen, Styrelsen for Videregående Uddannelser og VisitDenmark.

- Det er vigtigt, at vi lægger pres på, for det haster med at få bredt de job ud, som der trods alt er, siger DF's politiske ordfører, Peter Skaarup, til TV2.

Lars Qvistgaard fra Djøf advarer dog mod at spænde buen for hårdt. Man kan ikke se bort fra, at flytning af en stor arbejdsplads berører mange medarbejdere og deres familier, anfører han.

- Man skal passe på, at der ikke går overbud i den politiske debat om spørgsmålet. Hver gang en konkret arbejdsplads bliver trukket frem, skaber det nervøsitet og usikkerhed blandt medarbejderne, siger Lars Qvistgaard.

Djøf opfordrer til, at udflytning af statsarbejdspladser ledsages af en målrettet strategi for at sikre dynamik og udvikling i landsdelene uden for de store byområder.

24 kommentarer
Vis kommentarer