dk4 efter Qvortrup-ansættelse: Grænsen går ved Sandberg

Tv-stationen vil aldrig give Brian Sandberg et rockerprogram - han er for ubegavet, siger kommunikationschefen efter, at Henrik Qvortrup får debut på kanalen

Henrik Qvortrup er fin nok til dk4. Men rockeren Brian Sandberg er for dum ifølge stationens kommunikationschef. Foto: Kenneth Meyer/Ekstra Bladet.
Henrik Qvortrup er fin nok til dk4. Men rockeren Brian Sandberg er for dum ifølge stationens kommunikationschef. Foto: Kenneth Meyer/Ekstra Bladet.

På dk4 erkender kommunikationschef Steen Andersen, at Henrik Qvortrup er et kontroversielt navn.

Men når han alligevel begynder som politisk kommentator på tv-stationen, er det ikke en åben ladeport for tvivlsomme navne. Eksempelvis får Brian Sandberg aldrig sit eget program på dk4.

Henrik Qvortrup. Arkivfoto: Mogens Flindt/Polfoto Dansk politik Qvortrup i comeback på skærmen

- Jeg er helt enig i, at det er en spektakulær retssag, Henrik Qvortrup er involveret i. Men i Danmark er det jo sådan, at sagen ligger hos det danske retsvæsen, og der ligger den fint. Man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist, siger kommunikationschef Steen Andersen.

- Når og hvis der falder en dom, som går Henrik imod, så må vi tage stilling til den tid. Han skal ikke lave andet, end det han er super-hamrende god til, politisk analyse. Så det har vi ingen problemer med, det skal nok gå.

- Når nu I tager Qvortrup ind – får Brian Sandberg så også snart sit eget rockerprogram?

- Han kommer aldrig til fadet. Forudsætningen for at optræde hos os er, at man har en vis form for begavelse. Og her falder Brian helt ved siden af.

Krimi Forsvarer: Politiet er på fisketur i Se og Hør-sagen

- Hvis Qvortrup bliver dømt, kan det så betyde en ende på samarbejdet?

- Det kan jo ske for enhver af vores medarbejdere. Hvis nogen bliver dømt, kan det få en konsekvens. De hypotetiske overvejelser, synes jeg ikke giver mening. Lige nu er han uskyldig, indtil det modsatte er bevist, og hans politiske analyser er der ikke noget galt med.

- Vil I fortælle seerne, at der er det forhold omkring Qvortrup?

- Nej, det ved alle sgu. Det behøver vi ikke fortælle ved hvert program.

Se og Hør-sagen bliver ikke opklaret, hvis politiet ikke får adgang til Allers telefoner og computere. (Foto: Joachim Adrian) Krimi Anklager: Opklaring er urealistisk uden Aller-materiale

- I kunne jo lade jer inspirere af MetroXpress, der lavede kritiske interviews med Qvortrup og avisens chefredaktør.

- Ja, men det tror jeg også, vi har gjort. Henrik har været igennem et af vores programmer Hulmaskinen med Ole Stephensen før jul. Så mon ikke vi har været igennem den der katolske selvransagelsesproces.

- Det går jeg ud fra, at du kan fortælle mig. Du er jo ansat på dk4.

- Ja. Jo, jeg synes, vi har taget den omgang, der skal til.

Søren Pind. (Foto: Jens Dresling) Dansk politik Pind: Skal Qvortrup så også skrive fra Vridsløselille?

- Det er jo relevant nok. Der er jo politikere, der ikke mener, at Qvortrup er egnet til jobbet. Fx Søren Pind.

- Ja, lad os se. Nu lægger vi ud med Bjarne Corydon, og vi tænker, at når han gerne vil komme, så vil de andre, vi spørger, sikker også gerne.

-Pind vil næppe møde Qvortrup, og da Qvortrup var tilbage på DR, ville han ikke møde Lars Løkke. Er det ikke problematisk for en politisk kommetator?

- Jeg har ikke hørt fra hans egen mund, at han ikke turde møde Lars Løkke. Det handler nok om, hvilken bane der er kridtet op. Jeg tror ikke, at Lars Løkke ikke bliver inviteret. Jeg tror ikke, at han ryster i buksen over at invitere Lars Løkke i studiet.

Simon Andersen, daværende redaktionschef på BT, klapper i. Foto: Krestine Havemann/Polfoto Samfund Nu klapper de i

- Tror du, det bliver lettere at tiltrække toppolitikere nu, hvor I har et navn som Qvortrup?

- Nej. Det mener jeg aldrig har været et problem. Vi har haft dem alle sammen i tidens løb.

Henrik Qvortrup bedyrer sin uskyld. (Foto: Polfoto) Politik Qvortrup: Det er løgn

Brian Sandberg undrer sig over, hvordan dk4's kommunikationschef kan vurdere, hvor intelligent han er.

- Det siger mere om ham, end det gør om mig. Jeg har i modsætning til ham ikke noget behov for at svine en til, jeg aldrig har mødt, siger Brian Sandberg til Ekstra Bladet.

0 kommentarer
Vis kommentarer