Dømt for bombetrussel: Nu stiller han op til Folketinget

Mohammad Sabah Ahmad stiller op til Folketinget for Alternativet. Nu fortæller han om sin fortid med en plettet straffeattest og som talsmand for Grimhøj Moskeén

Først blev han dømt for en bombetrussel mod Aarhus Universitet. Så blev han talsmand for den omstridte Grimhøj Moské. Og nu stiller han op for Alternativet til næste Folketingsvalg.

Sådan lyder den noget usædvanlige tretrinsraket til en parlamentarisk karriere, som den 25-årige Mohammad Sabah Ahmad selv fortæller i et debatindlæg i Politiken i dag.

- Som teenager fik jeg plettet min straffeattest, da jeg sammen med tre venner – for at undgå en eksamen – indtelefonerede en bombetrussel.

- Jeg var 19 år, tankeløs, umoden og hensynsløs, og jeg ville gøre det om hundrede gange, hvis jeg kunne, skriver Mohammad Sabah Ahmad.

 

Han meldte angiveligt sig selv til politiet og blev dømt for truslen. Samtidig blev han bortvist fra Aarhus Universitet på livstid. En konsekvens, som Mohammad Sabah Ahmad forstår ifølge debatindlægget.

Dansk politik Tidligere Grimhøj-talsmand kandidat for Alternativet

Talsmand for Grimhøj
For to år siden var han så talsmand for Grimhøj-moskéen i tre dage. Så stoppede han samarbejdet, da han ikke mente, at imamerne i moskeen var ærlige over for ham.

Siden har han blandt andet indkaldt til demonstration mod den islamistiske organisation Islamisk Stat. Senest har Alternativet så vedtaget at opstille den 25-årige Mohammad Sabah Ahmad med 53 ud af 86 stemmer.

- Da jeg i søndags stod foran Alternativet medlemmer i Storkreds Østjylland, fortalte jeg om min fortid, og jeg fortalte, at jeg ønskede at blive valgt som Folketingskandidat, og modtagelsen rørte mig dybt.

- Jeg blev mødt med empati, generøsitet og tilgivelse i en sådan grad, som jeg håber kan være definerende for det Danmark, der kan være, skriver Mohammad Sabah Ahmad.

Tager afstand fra stening
Senest har han været i medierne, da han efter TV 2s meget omtalte dokumentarserie "Moskeerne bag sløret" udtalte, at klippene, hvor TV 2 filmer med skjult kamera, ikke viste et retvisende billede af, hvad der skete i moskeerne.

Samtidig var svarene uldne hos den 25-årige, når spørgsmålene gik på stening som straf. Nu er der anderledes klare meldinger fra Folketingskandidaten, som han angiveligt også forklarede overfor Alternativets medlemmer.

- Jeg fortalte også, at jeg på ingen måde deler Grimhøj-moskéens politiske og religiøse holdninger og fortolkninger. Hverken stening, kvindeundertrykkelse eller lignende radikale tolkninger af islam hører hjemme i et moderne demokratisk samfund som det danske.

Håber på tvivlens gave
- Jeg tror på, at vi alle har potentialet til at gøre det bedre, jeg tror på, at vi alle kan blive bedre mennesker. Tvivlen, viljen til at lære af sine fejl, er nådegaver, som gør os til bedre mennesker. Vi kan lære af vores fejl, hvis vi giver hinanden lov til det.

- Og det har jeg fået lov til – i første omgang af Alternativet. Jeg håber også, at jeg vil få lov af borgerne i Danmark.

187 kommentarer
Vis kommentarer