Dommer var inhabil: Sagen mod Messerschmidt skal gå om

Østre Landsret har sin truffet afgørelse - dommer Søren Holm Seerup var inhabil, da han idømte Morten Messerschmidt betinget fængsel

Byretsdommer Søren Holm Seerup var inhabil, da han dømte DF-næstformanden seks måneders fængsel, og sagen skal derfor gå om. Hør Morten Messerschmidts reaktion her.

Sådan lød det fra Morten Messerschmidt efter dommen.

Byretsdommen mod Morten Messerschmidt ophæves. Byretsdommer Søren Holm Seerup var inhabil, da han dømte DF-næstformanden seks måneders betinget fængsel 13. august.

Det har Østre Landsret netop bestemt.

- Det beror på en samlet vurdering af dommerens likes og kommentarer på Facebook, siger landsretsdommer Olaf Tingleff i landsretten.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Som tidligere beskrevet i bl.a. Ekstra Bladet har Søren Holm Seerup 'liket' en lang række kritiske opslag om Morten Messerschmidt.

- Det beror på flere kommentarer med særlige holdninger til Morten Messerschmidt, siger dommeren, som understreger, at afgørelsen ikke træffes ud fra generelle holdninger til politik eller Dansk Folkeparti, men specifikt den person, som Seerup skulle dømme.

Landsretten har blandt andet lagt vægt på Søren Holm Seerups kommentarer, der sammenligner Messerschmidt med flodhesten Dolph, hvor DF nævnes i sammenhæng med Breivik og kommentarer om Messerschmidts eventuelle storhedsvanvid.

Sagen om Morten Messerschmidt skal gå om, men det er ifølge Joachim B. Olsen kun på den korte bane, at det er godt for Messerschmidt.

Rolig Messerschmidt
Morten Messerschmidt forholdt sig roligt, da han tog imod landsrettens afgørelse. Et lille smil kunne anes i mundvigen, men det var først på vej ud af retslokalet, at glæden for alvor kunne spores i ansigtet på den 41-årige DF-næstformand.

Messerschmidt er dermed igen 'blot' tiltalt i sagen om EU-svindel og dokumentfalsk, og en ny byretssag skal føres i 2022.

Det er uvist, om det bliver Retten i Lyngby, der på ny skal dømme i sagen, eller om sagen henvises til en anden byret.

Med sig i landsretten havde Morten Messerschmidt sin kæreste, Dot Wessman, og sine to folketingskolleger, Dennis Flydtkjær og Alex Ahrendtsen.

Tavs dommer

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra dommer Søren Holm Seerup. Retspræsident Elisabeth Michelsen oplyser imidlertid, at han ikke ønsker at udtale sig.

Hun oplyser samtidig, at Retten i Lyngby regner med at tage sagen påny:

– Og derefter må vi beslutte, hvordan den skal behandles.

Opdateret med kommentar fra retspræsidenten ved Retten i Lyngby.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.