Annonce:
Annonce:

DR-chef om Mette F-interview: Clement afbrød for meget

Clement Kjersgaards DR-chef mener, at der blev afbrudt for meget i omstridt interview med Mette Frederiksen - ellers er der fuld opbakning til tv-værten

Foto: Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian
Annonce:
Følg Politik

Det er ikke med udelt begejstring, at Clement Kjersgaards chef på Danmarks Radio ser tilbage på den kendte tv-værts særdeles omdiskuterede interview med S-formand Mette Frederiksen.

Judith Skriver, redaktionschef i DR Danmark, mener således, at Clement Kjersgaard afbrød den socialdemokratiske formand for meget, da hun søndag gæstede programmet 'Vi ses hos Clement'.

- Det gik da lidt heftigt for sig – det må jeg sige. Det vil være svært at sige andet end, at der blev afbrudt for meget. Der blev også svaret meget udenom, men hvis jeg kunne lave det om, så ville jeg da hellere nå frem til det rigtige indhold end at sidde og mundhugges, lyder det fra Judith Skriver.

Hun fortæller, at interviewet har ført til mange seer-reaktioner.

Annonce:

- Vi har fået rigtig mange henvendelser. Der er mange, der har følt sig kaldet til at fortælle mig, at de synes, at det lige var over stregen. Der har også været mange – dog færre – der har sagt, at det tror da pokker, at han afbryder, fordi gæsten svarer ikke, siger DR-chefen.

Özlem i Clement-forsvar: Socialdemokraterne går fuldstændig i selvsving

Hård S-kritik
En række socialdemokrater har efter udsendelsen benyttet de sociale medier til at rejse en hård kritik af Clement Kjersgaards afbrydelser under interviewet om partiets udlændingepolitik.

Tv-værten har svaret igen ved at lægge et åbent brevet på sin Facebook henvendt til Socialdemokraterne.

Clement Kjersgaards reaktion har fået Socialdemokraternes Morten Bødskov til at kræve, at DR's ledelse tager affære.

- Det rejser det helt åbne spørgsmål, om Clement Kjersgaard er sprunget ud som politiker – eller om han stadig er journalist? lyder det fra Bødskov.

Socialdemokraterne vil stoppe Clement Kjersgaard

Redaktionschef i DR Danmark Judith Skriver ser dog intet problem ved Clement Kjersgaards åbne brev til Socialdemokraterne.

Annonce:

- Jeg oplever det som Clements forsøg på at imødekomme kritikerne. For jeg skulle da hilse at sige, at det har gået livligt for sig på de sociale medier, hvor det har handlet om formen. Så prøver Clement med sit åbne brev at sige: Lad os nu tale om det, det handler om – nemlig de spørgsmål, han prøvede at få svar på i interviewet. Og det, synes jeg, er en god og konstruktiv måde at gribe det an på.

- Du ser det ikke som et politisk indlæg?

- Nej. Alle journalister, der interviewer politikere, stiller jo politisk orienterede spørgsmål. Det kan ikke være anderledes. Hvordan skulle man ellers kunne spørge til deres politik? At stille kritiske spørgsmål til politik er ikke at være politiserende, siger Judith Skriver.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: